Srbija za mlade Srpski English
   O NAMA  POPUSTI  AKTUELNO  PUTOVANJA  PROJEKTI  BLOG  PREPORUKE    USLUGE  KONTAKT
Banner 1

"Nasa destinacija nikada nije mesto vec novi nacin posmatranja stvari..."

3 razloga da krenete na skijanje u Srbiji

Nazad na predhodnu novost «

Kao i većina toga što nam je nadohvat ruke, i mnoga skijališta u našoj, prirodnim lepotama prebogatoj Srbiji , nisu ''in''.

Makar ne u meri u kojoj su ona inostrana.

Čast komercijalizovanim izuzecima, naravno.

Neopravdano se ne govori dovoljno o veličanstvenoj prirodi i mogućnostima skijanja na ''anonimcima'' među našim planinskim lepoticama i lepotanima.

Iz tog razloga, kod dobrog dela stanovnika i dalje vlada uverenje da je skijanje, koje samo po sebi jeste skuplji sport, za njih finansijski potpuno nedostupno.

A ne mora da bude tako.

Tu smo da to menjamo, naravno. :)

 

Uzmimo kao prvi primer Divčibare

Divcibare skijanje

Foto: DIvcibare ski resort

Na planini Maljen, na nešto malo više od 2h vožnje, nalazi se ovo poznato turističko odredište. Pored neospornih blagotvornih, lekovitih svojstava koje pruža svim svojim posetiocima (vazdušna je banja), skijanje na Divčibarama je idealno da se oslobodite početnog straha, ukoliko ga imate, odnosno – sjajno je mesto za pravljenje prvih ski koraka.

Stara ski staza je oko 800 m dužine, poseduje ski lift, plave je kategorije i odgovara upravo početnicima u skijanju.

Međutim, na ovoj planini mogu da skijaju i ‘’napredniji’’, da ne kažemo – veterani u skijanju. J

Nova ski staza se nalazi na severnoj strani Crnog vrha i ona je dužine 850 metara.  Visinska razlika između vrha i podnožja staze iznosi oko 180 metara. Poseduje dvosednu žičaru kapaciteta 1.200 skijaša na sat. Izlazna stanica žičare nalazi se na nadmorskoj visini od 1091m. Radno vreme žičare je od 9 do 16 časova. Staza je srednje težine, ubraja se u grupu ski staza crvene kategorije i odgovara veštijim skijašima.

Iznosi za ski pas i iznajmljivanje opreme su povoljni.

Ukoliko vas interesuju, možete da pogledate uslove koje je ugovorilo naše udruženje putem linka ovde.

 

Sledeći planinski lepotan je Zlatar

Zlatar ski staza

‘’Dobro mesto, prava visina, tamo gde srce kuca jače.’’

Na ovom mestu i visini definitivno možete da polako krenete da skijate. Polovina ski staze ''Briježđa'' je plava i pogodna je za početnike.  Duga je oko 1000m i opslužuju je žičara četvorosed i ski lift.

Naše udruženje svake godine organizuje skijanje na Zlataru  kao i školu skijanja za početnike.

Detalje trenutnog programa za sledeće kalendarsku godinu možete da pogledate ovde.  

Zlatar buja u vegetaciji i prosečna nadmorska visina od 1200-1400m čine ovdašnji vazduh izuzetno kvalitetnim, zbog čega i ova planina uživa status vazdušne banje. Pored učenja skijanja, ovde je gotovo nemoguće ne opustiti se i potpuno relaksirati.

 

I na kraju, na samom jugu, spektakularna planinska lepotica: Šara i njen poznati turistički ski centar Brezovica


Ovde su na snazi i predrasude sasvim druge vrste – one bezbednosne.

A, uveravamo vas, nema potrebe za njima.

Ski centar Brezovica se nalazi na severozapadnoj strani planine Šare (teritorija srpske opštine Štrpce), koji je u vlasništvu ‘’Skijališta Srbije’’. Jedinstven je sportsko rekreativni kompleks na nadmorskoj visini od 900 do 2.500 metara.

Skijanje na Brezovici je poseban doživljaj.

Svojom izrazito alpskom prirodom i visokoplaninskim ambijentom neposredna okolina Brezovice podseća na najpoznatije evropske turističke centre. U najvišim delovima vlada prava alpska klima, tako da se sneg zadržava i do 280 dana.

Ski centar je opremljen sa 5 ski-liftova, 5 žičara i 3 mašine za tabanje snega i pripremu staza. Instalirani kapacitet žičara i ski-liftova je prevoz 10.000 skijaša na sat. Najduža staza je 3500 metara.

Ski staze imaju FIS sertifikate što ih čini pogodnim za organizaciju međunarodnih takmičenja i to u disciplinama slalom, veleslalom, spust i super G.

Brezovica je definitivno magnet za avanturiste I program koji smo mi osmislili možete da pogledate putem linka ovde. Pitajte nas Newsletter prijava facebook Tweeter Google Plus Instagram Beograd Jugozapadna Srbija Jugoistočna Srbija Vojvodina Kosovo
preporucujemo
Humanitarna akcija tokom ture Proleće na Šar - planini 24-26. maja 2019.
Humanitarna akcija tokom ture Proleće na Šar - planini 24-26. maja 2019.

Kao što smo i najavili naše 12. putovanje na Šar - planinu imalo je i humanitarni karter. Ovoga puta sakupili smo 27800 RSD i ...

Kape i šalovi
Kape i šalovi
Već deset godina proizvodimo udobne, jedinstvene, mekane, tople kape i šalove od uvezenog prediva, sastava 100% merino vuna. Želja da obradujete sebe i sebi drage osobe neobičnim i kvalitetnim, unikatnim proizvodima izradjenih spojem i do 10 niti vrhuns
Belocrkvanska jezera
Belocrkvanska jezera
Bela Crkva se nalazi u Južnom Banatu, sto kilometara istočno od Beograda. Uz sam grad smeštena su i Belocrkvanska jezera: Glavno, Vračevgajsko, Šaransko, Šljunkara...koja predstavljaju jedinstvenu turističku ponudu u Vojvodini.

prijatelji sajta


Tara Planina
Facebook

Anketa

Kako ste čuli za nas?


Google+

          izrada web sajtova     Copyright 2017 - SRBIJA ZA MLADE                                                                                                                         Design By JPON Design Studio