Srbija za mlade Srpski English
   O NAMA  POPUSTI  AKTUELNO  PUTOVANJA  PROJEKTI  BLOG  PREPORUKE    USLUGE  KONTAKT
Banner 1

"Nasa destinacija nikada nije mesto vec novi nacin posmatranja stvari..."

Da li ste čuli za Glamping - kampovanje za turiste sa dubljim džepom?

Nazad na predhodnu novost «

Da li ste čuli za Glamping - kampovanje za turiste sa dubljim džepom?

Zaboravite stereotip da je kamp najskromnija varijanta smeštaja. Mnogi ljudi vole prirodu, ali nisu dovoljno spremni da napuste komfor. E pa glamping upravo spaja prirodu i komfor, pa čak i luksuz :)

Glamping

Izvor: icreatived.com

Sve više turista širom sveta otkriva novi vid turizma koji spaja glamur, komfor i prirodu kroz neobična i kreativna kampovanja. Glamping predstavlja urbano kampovanje u prirodi i namenjen je imućnijem segmentu turista. Turisti se smeštaju u komfornim i prelepo opremljenim šatorima ili kućicama na drveću. Vreće za spavanje i malene šatore zamenili su raskošni kreveti, dok je komfor na nivou najboljih hotela. 

Glamping

Izvor: travellingcontent.com

Koncept se pojavio najpre u Britaniji, Americi i Francuskoj, ali ga sve više razvijaju i druge zemlje u nameri da privuku bogate turiste. Glamping je jedan od najbrže rastućih vidova turizma u svetu. U mnogim zemljama je i trend da mladi obrazovani parovi, biraju prirodu za stanovanje umesto centra velikih metroplola i uz sopstvene poslove razvijaju glamping ponudu za bogate turiste. Puno primera ima u Francuskoj i Britaniji.

Glamping

Izvor: static.dezeen.com

Glamping šatori su komforni, sadrže dnevni boravak, prostrane meke krevete, svilenu posteljinu, lepe pokrivače, raskošno su opremljeni, stilizovani, mnogi imaju i kuhinju i kupatilo. Zaista se može reći da su u rangu hotela od 4 zvezdice.

Još jedan ugođaj za turiste predstavlja domaća kvalitetna htana koja je uglavnom i organskog porekla iz same prirode koju pripremaju vlasnici poseda na kome se nalazi glamping. Mnogi dakle uz glamping imaju i svoju poljoprivrednu proizvodnju koja im daje ne osnovni, već dodatni izvor prihoda, dakle komplementarno ide uz glamping koji je najveći izvor prihoda.

 


Cena noćenja u ovakvim smeštajnim kapacitetima ide od 60 do 100e. Kao u hotelu Moskvi ili Crown Plaza, zar ne?

Glamping

Izvor: galmpingholiday.co.uk

Glamping privlači i turiste koji drže do održivog turizma i ne žele da zagađuju životnu sredinu. To su uglavnom visoko obrazovani turisti. Takođe, glamping je atraktivan i za romantične parove, koji žele da provedu romantičan odmor u prirodi.

Evo i ideje za otpočinjanje preduzetništva i razvoj novog proizvoda na tlu Srbije.

P.S. Nemojte nas zaboraviti kada kroz par godina postanete uspešan turistički preduzetnik sa kreativnim glamping kampom u nekoj od prelepih destinacija Srbije. ;)

Autor: Petar Slavković


 Pitajte nas Newsletter prijava facebook Tweeter Google Plus Instagram Beograd Jugozapadna Srbija Jugoistočna Srbija Vojvodina Kosovo
preporucujemo
Humanitarna akcija tokom ture Proleće na Šar - planini 24-26. maja 2019.
Humanitarna akcija tokom ture Proleće na Šar - planini 24-26. maja 2019.

Kao što smo i najavili naše 12. putovanje na Šar - planinu imalo je i humanitarni karter. Ovoga puta sakupili smo 27800 RSD i ...

Kape i šalovi
Kape i šalovi
Već deset godina proizvodimo udobne, jedinstvene, mekane, tople kape i šalove od uvezenog prediva, sastava 100% merino vuna. Želja da obradujete sebe i sebi drage osobe neobičnim i kvalitetnim, unikatnim proizvodima izradjenih spojem i do 10 niti vrhuns
Belocrkvanska jezera
Belocrkvanska jezera
Bela Crkva se nalazi u Južnom Banatu, sto kilometara istočno od Beograda. Uz sam grad smeštena su i Belocrkvanska jezera: Glavno, Vračevgajsko, Šaransko, Šljunkara...koja predstavljaju jedinstvenu turističku ponudu u Vojvodini.

prijatelji sajta


Tara Planina
Facebook

Anketa

Kako ste čuli za nas?


Google+

          izrada web sajtova     Copyright 2017 - SRBIJA ZA MLADE                                                                                                                         Design By JPON Design Studio