Srbija za mlade Srpski English
   O NAMA  POPUSTI  AKTUELNO  PUTOVANJA  PROJEKTI  BLOG  PREPORUKE    USLUGE  KONTAKT
Banner 1

"Nasa destinacija nikada nije mesto vec novi nacin posmatranja stvari..."

Zašto (treba da) putujem Srbijom?

Nazad na predhodnu novost «

Kada me je jedan moj dobar drug, u proleće 2012.-e, pozvao na putovanje istočnom Srbijom, ni slutio nisam da će time početi jedna, potpuno nova etapa u mom životu. Sećam se da je jedino što sam tada pitao „Ima li tu neke kafane?“ Kada sam dobio potvrdan odgovor na moje pitanje, rekao sam „onda idemo“. I tada je za mene počela avantura, ili bolje rečeno, jedno dugo putovanje koje traje već 4 godine, sa dužim ili kraćim pauzama za odmor.

Kao i mnogi drugi koji volimo putovati, ili putujemo, i ja sam bio usmeren ka atraktivnim destinacijama u inostranstvu. Leti su to bila putovanja ka primorskim centrima na Jadranskom, Jonskom ili Egejskom moru i, u zavisnosti od slobodnog vremena i finansija, pokoja ekskurzija u zemlje srednje i zapadne Evrope. Sve je to lepo za obići, videti i doživeti, ali je pri svemu tome potpuno zanemarena zemlja iz koje smo krenuli u sve to. Srbija.

Verujem da nisam jedini koji je smatrao da ovde nema šta da se vidi ili da je sve što vredi već viđeno. Sve to u kombinaciji sa privlačnosti stranih destinacija daje jasan odgovor. Lepše je možda, i zanimljivije pričati da si bio u Beču ili Budimpešti nego u Nišu ili Kraljevu, na dvorcima Bavarske pre nego na dvorcima Vojvodine, na Alpima pre nego na Zlataru ili Divčibarima. Istina je da je i jedno i drugo lepo i da i jedno i drugo krije neku svoju lepu priču. I jedno ne bi trebalo da isključuje drugo.

Banjska stena - Tara

Pa zašto onda ne istražiti svoju zemlju i uveriti se u to. Pozitivna strana cele priče je u pristupačnosti destinacija. Sve one su locirane na nekoliko sati vožnje od Beograda na bilo koju stranu da se krene, što našu zemlju čini pogodnom za jednodnevne izlete ili vikend putovanja. Opuštanje na Srebrnom, Palićkom, Belocrkvanskim,..jezerima, Aranđelovačkom, Jagodinskom, Petrovačkom akvaparku, ski vikendi na Zlatiboru, Zlataru, Divčibarama i drugim planinama, kao i jednodnevne turneje po zapadnoj ili istočnoj Srbiji, mogu da budu dobar beg od gradske gužve, stresa i svakodnevne nervoze.

Viminacijum

Prvo, gore pomenuto putovanje, ne mene je ostavilo toliko snažan utisak da sam se uvek iznova vraćao. I evo tu sam već skoro pune četiri godine i ne razmišljam da stanem, jer zašto prekinuti nešto što je lepo. Kompletan period posmatram kao jedno dugo putovanje, za koje neznam niti koliko će da traje, niti gde idem, ali se nekako osećam mirno jer znam da sam na dobrom putu.

Autor: Igor CrnjanskiBela Crkva - jedno od 7 jezera Soko grad Šarganska osmica Banjska stena - Tara Viminacijum Pitajte nas Newsletter prijava facebook Tweeter Google Plus Instagram Beograd Jugozapadna Srbija Jugoistočna Srbija Vojvodina Kosovo
preporucujemo
Humanitarna akcija tokom ture Proleće na Šar - planini 24-26. maja 2019.
Humanitarna akcija tokom ture Proleće na Šar - planini 24-26. maja 2019.

Kao što smo i najavili naše 12. putovanje na Šar - planinu imalo je i humanitarni karter. Ovoga puta sakupili smo 27800 RSD i ...

Kape i šalovi
Kape i šalovi
Već deset godina proizvodimo udobne, jedinstvene, mekane, tople kape i šalove od uvezenog prediva, sastava 100% merino vuna. Želja da obradujete sebe i sebi drage osobe neobičnim i kvalitetnim, unikatnim proizvodima izradjenih spojem i do 10 niti vrhuns
Belocrkvanska jezera
Belocrkvanska jezera
Bela Crkva se nalazi u Južnom Banatu, sto kilometara istočno od Beograda. Uz sam grad smeštena su i Belocrkvanska jezera: Glavno, Vračevgajsko, Šaransko, Šljunkara...koja predstavljaju jedinstvenu turističku ponudu u Vojvodini.

prijatelji sajta


Tara Planina
Facebook

Anketa

Kako ste čuli za nas?


Google+

          izrada web sajtova     Copyright 2017 - SRBIJA ZA MLADE                                                                                                                         Design By JPON Design Studio