Srbija za mlade Srpski English
   O NAMA  POPUSTI  AKTUELNO  PUTOVANJA  PROJEKTI  BLOG  PREPORUKE    USLUGE  KONTAKT
Banner 1

"Nasa destinacija nikada nije mesto vec novi nacin posmatranja stvari..."

Golubac - Srebrno jezero | Krstarenje / Bajs tura / Kupanje 22/7/2017

Nazad na predhodnu novost «

Zaplovi u avanturu Donjim Podunavljem

1) Krstarenje Dunavom „Golubac iz brodića“
2) Tura biciklima „Stopama Miloša Obilića“ od Golupca do manastira Tuman
3) Kupanje na Srebrnom jezeru

PLAN I PROGRAM PUTA

7h Polazak iz Beograda sa Železničke stanice (ispred plave lokomotive)

9-10h
U Golupcu nas čekaju čamci i krećemo na krstarenje. Ako se podelimo u 2 grupe - jedna grupa koja čeka vožnju moći će da popije kafu, peca i uživa u pogledu na Dunav... Krstarenje do tvrđave i povratak nazad.

10-14h
Na parkingu u Golupcu nas čekaju bicikli. Sedamo na bicikle i polazimo u vožnju do manastira. Ako neko neće da vozi bicikl, moćiće autobusom. Eventualno postoji mogućnost da grupa koja ne žele da vozi bicikl svrati do Golupca na 45 min. radi šetnje kejom, kafe pauze, ili razgledanja grada. Dolazak u manastir Tuman. Obilazak manastira. Kratka šetnja do obližnje pećine-isposnice u kojoj se podvizava Sveti Zosim Tumanski. Ručak u manastirskoj gostoprimnici. Posle ručka sedamo na bicikle i vraćamo se u Golubac.
Pošto se obilazi manastir, moramo biti pristojno obučeni.

***Cena za ručak ne postoji i vi je određujete sami, a celokupan prilog ide za obnovu manstira.

14-15 h
Polazak na Srebrno jezero

16-20 h
Slobodno vreme za kupanje na Srebrnom jezeru

Oko 22h
Dolazak u Beograd

Biciklistička ruta „Stopama Miloša Obilića“


Polazi iz centra Golupca, nastavlja deset kilometara asfaltnim putem kroz bagremovu šumu. Putem kroz predeo koji je po narodnom predanju bio feud Miloša Obilića. Nedaleko od manastira Tuman, staza skreće sa glavnog puta i jedan kilometar dalje kroz šumu neasfaltiranim putem koji vodi do pećine-isposnice u kojoj je nekada davno živeo Sveti Zosim tumanski, monah isihaista koga je po predanju nehotice usmrtio Miloš Obilić. Pravimo kratku pauzu kod Zosimovog izvora. Zatim još desetak minuta vožnje se dolazi u manastir Tuman – zadužbinu Miloša Obilića. Kratko razgledanje manastira. U manastiru su mošti Svetog Zosima i čudotvorna ikona Bogorodice Kurske i mošti svetoga Jakova, prijatelja vladike Nikolaja Velimirovića.


Ručak u manastirskoj gostoprimnici, koja je do nedavno bila zapuštena manastirska vodenica. Novo monaško bratstvo je vodenicu renoviralo,adaptiralo i dalo joj novu namenu. Sada ima funkciju gostoprimnice koja po mnogo čemu podseća na etno restoran, razlika je samo u jednom – nema cenovnika. Novac koji gosti u gostoprimnici ostave, ima ulogu dobrovoljnog priloga za obnovu manastira..

Svi učesnici moraju da se tokom ture drže grupe i da se ponašaju u skladu sa savetima vodiča.

Poštujete prirodu. Ponesite kese za smeće i nikad ne ostavljajte ništa za sobom.


CENA: 2190 RSD

U cenu uključeno:

- Prevoz
- Usluge vodiča
- Organizacija i vođenje ture
- Krstarenje
- Vožnju biciklima

U cenu nije uključeno:

- Obroci tokom ture
- Redovna godišnja članarina "Srbija za mlade" 500 RSD


Informacije i rezervacije na:

Tel: 011/3670937
Mob: 061/1627226
Viber: +381611627226
E-mail: srbijazamlade@gmail.com

Srbija za mlade, Balkanska 18, lokal 99, radno vreme - radnim danima 10-18h.

Krajnji rok za prijavljivanje je do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 16. Uz ovaj program važe pravilnik i opšti uslovi putovanja organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje.


 Pitajte nas Newsletter prijava facebook Tweeter Google Plus Instagram Beograd Jugozapadna Srbija Jugoistočna Srbija Vojvodina Kosovo
preporucujemo
Bačko Podunvalje
Bačko Podunvalje
Rezervat biosfere “Bačko Podunavlje” se nalazi na severozapadu Vojvodine i deo je “Evropskog Amazona”, koje predstavlja jednu od najočuvanijih ritsko-močvarnih celina na čitavom toku Dunava. Ovaj jedinstveni rečni predeo područje je izuzetne biološke razn
Kape i šalovi
Kape i šalovi
Već deset godina proizvodimo udobne, jedinstvene, mekane, tople kape i šalove od uvezenog prediva, sastava 100% merino vuna. Želja da obradujete sebe i sebi drage osobe neobičnim i kvalitetnim, unikatnim proizvodima izradjenih spojem i do 10 niti vrhuns
Veseli spust
Veseli spust
VESELI SPUST je najstariji i najveseliji spust na vodama Srbije. Od srednjovekovnog grada Magliča do Kraljeva, na 25 km viugavog toka Ibra, preko 10.000 dobro raspoloženih spustaša učestvuje u najveselijoj povorci na vodama Srbije!

prijatelji sajta


Tara Planina
Facebook

Anketa

Kako ste čuli za nas?


Google+

          izrada web sajtova     Copyright 2017 - SRBIJA ZA MLADE                                                                                                                         Design By JPON Design Studio