Srbija za mlade Srpski English
   O NAMA  POPUSTI  AKTUELNO  PUTOVANJA  PROJEKTI  BLOG  PREPORUKE    USLUGE  KONTAKT
Banner 1

"Nasa destinacija nikada nije mesto vec novi nacin posmatranja stvari..."

Greenland avantura | Kamena Gora - slapovi Sopotnice - Lim | 25-29/07/2018

Nazad na predhodnu novost «

Pet dana aktivnog doživljaja prirode i avanturističkih sportova u jednoj od najlepših i najčistijih destinacija Srbije - Kamenoj Gori i Sopotnici (Jadovnik). Spremite se da udahnete nepregledne četinare, izvore i potoke, zvezdana neba i otkrijete svu lepotu Dinarida jugozapadne Srbije.


Avanture koje smo pripremili:

- sportsko penjanje uz stenu
- zip line
- rafting
- streličarstvo
- spust užetom niz stene kod vodopada Sopotnice
- planinarenje
- orijentiring

Kamena Gora se nalazi na jugozapadu Srbije. To je planinsko selo, sačuvano od civilizacijiskih tekovina i urbanizacije. U njemu se udiše čist vazduh, pije ledena planinska voda, ljudi su britki i dugovečni, a klima ćudljiva i promenljiva. Kamena Gora je mesto koje je nezaobilazno za prave ljubitelje prirode, aktivnog odmora i seoskog turizma. Planinska površ raščlanjena dubokim klisurama i kanjonskim dolinama. Mozaičan raspored šuma i pitomih proplanaka čini ovaj prostor jedinstvenim. On je stanište brojnih retkih i ugroženih vrsta. Očuvani prirodni pejzaži, specifični objekti narodnog graditeljstva, kulturno-istorijsko nasleđe i tradicionalni način života izdvajaju ovaj prostor kao poseban.

Sopotnica se nalazi na oko 1000 metara nadmorske visine. U izvorišnom delu reka pravi nebrojene manje vodopade sa kojih se voda sakuplja u tri veća toka. Vodopadi koji od njih nastaju najatraktivniji su, a visoki su preko 20 metara. Voda koja se preliva preko nekoliko nivoa naslaga sige u vidu vodopada i rasprskava u sitne vodene kapi oko vodopada obrazuje pojas osvežavajućeg vazduha koji povoljno utiče na goste i njihovo raspoloženje. Voda reke Sopotnice je pitka. Uz vodopade, zanimljiva turistička atrakcija Sopotnice vodenice i valjarice, gde se nekada mlelo žito i valjala sukna.


PROGRAM:

Sreda 25.07.2018. Polazak iz Beograda u 7h, vožnja preko Čačka i Zlatibora, dolazak u Sopotnicu oko 14h. Smeštaj u kamp ili planinarski dom, kratak odmor za ručak i istraživanje vodopada. Spust niz stenu uz pomoć užeta (abseil). Druženje u kampu/planinarskom domu. Noćenje.

Četvrtak 26.07.2018. Nakon doručka nastavak aktivnosti na steni pored vodopada Sopotnice. Nakon završetka aktivnosti pakovanje stvari i transfer do Kamene Gore. Smeštaj u kamp / vikendice, druženje u kampu, igre bez granica. Noćenje.

Petak 27.07.2018. Dan rezervisan za avanturističke sportove (orijentiring, zip line, penjanje uz stenu, streličartvo). U večernjim satima druženje u kampu. Noćenje.

Subota 28.07.2018. Pešačka tura u jutarnjim satima po Kamenoj Gori (oko 4h). U popodnevnim satima zip line i penjanje uz stenu, streličarstvo. Večernje druženje u kampu.

Nedelja 29.7.2018. Nakon doručka, pakovanje stvari, napuštanje Kamene Gore i odlazak na rafting Limom (opciono). Ekipa koja ne ide na rafting kreće u obilazak Prijepolja i manastira Mileševa, nakon čega uživa na jednoj od najlepših plaža na Limu. Popodnevni polazak za Beograd u koji se stiže u kasnijim večernjim časovima. Kraj programa.

CENA: 7.300 rsd

U cenu uračunato:

- prevoz na relaciji BG - Kamena Gora - Beograd + transfer na Sopotnicu

- kamp (mesto u šatorima, šatori su za 2-3 osobe, učesnici sami donose vreće ili ćebad)

- sportovi (sportsko penjanje uz stenu, zip line, spust niz stene vodopada Sopotnice, planinarska tura na Kamenoj Gori, orijentiring, streličarstvo)

- usluge stručnog vođena i licenciranih instruktora za sportove

- organizacija programa

U cenu nije uračunato:

- obroci (pun pansion 1000 rsd po danu)

- rafting Limom 3000 rsd po osobi (uključuje prevoz, opremu, skipere)

- smeštaj u planinarskom domu u Sopotnici (višekrevetne sobe) i vikendicama na Kamenoj Gori (600 rsd po osobi po noći su Planinaska kuća 4x1/2, Maslačak 1/4, Breza 1/4, Bor 1/6; 800 rsd Etno kuća 4x1/2)

- redovna godišnja članarina SZM 500 rsd

SMEŠTAJ i HRANA

U sklopu festivala je organizovan kamp smeštaj. Šatori su za 2-3 osobe i uključeni su u cenu kotizacije. Obezbeđeni su toaleti i tuševi, voda. Učesnici sami donose vreće za spavanje ili ćebe/podlogu za spavanje.


Takođe, postoji mogućnost smeštaja u planinarskom domu u Sopotnici i u vilama i apartmanima na Kamenoj Gori koje su potpuno opremljene kuhinjom i koje poseduju kupatila.


U okviru kampa biće organizovana hrana, cena za sva tri obroka dnevno je 1000 rsd (pite, sendviči, kuvana jela, testenine, salate...).

Učesnici takođe mogu poneti svoju hranu (konzerve, grickalice i slično). Prodavnica je udaljena oko 5 km od kampa u Kamenoj Gori (ali nije baš snabdevena). Na Sopotnici ne postoji prodavnica.

Dva dana pre putovanja kontaktirati organizatore za vreme i mesto polaska!

Informacije i rezervacije na:

Tel: 011/3670937
Mob: 061/1627226
E-mail: srbijazamlade@gmail.com

Srbija za mlade, Balkanska 18, lokal 99, radno vreme - radnim danima 10-18h.

NAPOMENE:

  • Potrebno je poneti slojevitu garderobu kao i udobnu obuću sa debljim đonom.

  • Za avanture nije porebno predhodno skustvo, mogu svi da učestvuju. Svi učesnici će potpisati izjavu o sopstvenoj ogovornosti za učešće u sportovima.

  • Za sve avanture biće obezbeđeni iskusni, licencirani instruktori.

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana preputovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 16. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi itd) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje.

Pogledajte kako nam je bilo ranije :)

 

 
 Pitajte nas Newsletter prijava facebook Tweeter Google Plus Instagram Beograd Jugozapadna Srbija Jugoistočna Srbija Vojvodina Kosovo
preporucujemo
Bačko Podunvalje
Bačko Podunvalje
Rezervat biosfere “Bačko Podunavlje” se nalazi na severozapadu Vojvodine i deo je “Evropskog Amazona”, koje predstavlja jednu od najočuvanijih ritsko-močvarnih celina na čitavom toku Dunava. Ovaj jedinstveni rečni predeo područje je izuzetne biološke razn
Kape i šalovi
Kape i šalovi
Već deset godina proizvodimo udobne, jedinstvene, mekane, tople kape i šalove od uvezenog prediva, sastava 100% merino vuna. Želja da obradujete sebe i sebi drage osobe neobičnim i kvalitetnim, unikatnim proizvodima izradjenih spojem i do 10 niti vrhuns
Veseli spust
Veseli spust
VESELI SPUST je najstariji i najveseliji spust na vodama Srbije. Od srednjovekovnog grada Magliča do Kraljeva, na 25 km viugavog toka Ibra, preko 10.000 dobro raspoloženih spustaša učestvuje u najveselijoj povorci na vodama Srbije!

prijatelji sajta


Tara Planina
Facebook

Anketa

Kako ste čuli za nas?


Google+

          izrada web sajtova     Copyright 2017 - SRBIJA ZA MLADE                                                                                                                         Design By JPON Design Studio