Srbija za mlade Srpski English
   O NAMA  POPUSTI  AKTUELNO  PUTOVANJA  PROJEKTI  BLOG  PREPORUKE    USLUGE  KONTAKT
Banner 1

"Nasa destinacija nikada nije mesto vec novi nacin posmatranja stvari..."

MOON FEST 2018 | 27-28/7 Noćni uspon na Midžor | 26-29/7 Outdoor festival punog meseca

Nazad na predhodnu novost «

⚫ Doživite zvezdano nebo, o kojem ste sanjali, na vrhovima Stare planine;
⚫ Posmatrajte potpuno pomračenje meseca na pravom mestu, na dobroj visini;

⚫ D
oživite svitanje, jutro i buđenje planine čiji predeli ostavljaju bez daha;
⚫ DOŽIVITE STARU PLANINU NA NAJLEPŠI MOGUĆI NAČIN!
⚫ Doživite festival punog meseca - MOON FEST 2018!


Ovu noć 27/28. jul je noć punog meseca i noć kada se dešava POTPUNO POMRAČENJE MESECA, NAJVEĆE U 21. VEKU.

Imamo 2 opcije:

1. Noćni uspon na Midžor u noći punog meseca

2. Četiri dana avanturističkog festivala (od četvrtka do nedelje): Noćni uspon na Midžor u noći punog meseca + abseiling, zip-line, kajking, slackline, kupanje na olimpijskim termalinim bazenima, uživo Rock svirka, DJ i večernja druženja uz logorske vatre i zvuk gitare


OPCIJA 1 - PLAN I PROGRAM PUTA :

16.30  Polazak  iz Beograda (Autobus 2)

15.00  Polazak iz Beograda (Autobus 1)

18.00  Polazak iz Niša (Autobus 3)

Oko 20.00h stiže Autobus 1 i Autobus 3, a oko 21.20 stiže Autobus 2 - do planinarskog doma "Babin zub", Odakle se nastavlja 500 m pešaka do platoa ispred kafe - restorana "Plaža". Sa platoa će se posmatrati nebo i POMRAČENJA MESECA pomoću teleskopa, durbina, dvogleda i golim okom. Ispred "Plaže", na otvorenom, biće zanimljivo predavanje profesora Matematičkog fakulteta u Nišu (o mesecu, zvezdama, planetama - tačna tema će biti uskoro objavljena).
Pomračenje meseca počinje u 20.40, a potpuno pomračenje nastupa u 21.30 i traje do 23.15, a u 00.20 zemljina senka u popunosti otkriva mesec i od tada nam mesec, koji je tu noć oko 10% veći, sija u punom sjaju.
U ponoć svi učesnici kreću na uspon na Mižor - od "Plaže," poznatom stazom, preko Markove livade, pored Žarkove čuke i Tupanara do vrha Midžor (2169 mnv). 
Sama planina kada je mesečina obasjava izgleda nestvarno. Posmatranje svitanja i izlaska sunca sa ovog impozantnog vrha. Samo svitanje je neverovatan doživljaj i Stara planina u zoru i rano jutro, kada se divlji svet budi, izgleda facinantno. Sam doživljaj ćete pamtiti i prepričavati drugima.:).

Povratak istom satzom nazad i oko 9h polazak prema domu u selu Balta Berilovac, 10.00 do 12.00 će se služiti ručak. Ovde će biti organiovan i sajam staroplaninskih proizvoda. Moćićete kupiti domaće proizvode: med, slatko, džem, čajeve i dr.

12.00  Povratak nazad za Beograd

17.00  Očekivani dolazak u Beograd

Uspon na Midžor
-Kondiciona težina 4/10
-Dužina staze oko 15 km (ukupno)
-Najniža tačka 1550 mnv
-Najviša tačka 2169 mnv


Cena: 1990 RSD (OPCIJA 1 - Polazak iz Beograda)
             
990 RSD (OPCIJA 1 - Polazak iz Niša)

U cenu uključeno:
-Prevoz
-Troškovi planinarskog vodiča
-Učestvovanje na predavnju na otvorenom

U cenu nije uključeno:
-Redovna godišnja članarina "Srbija za mlade"
-Doručak kod doma u selu Balta Berilovac - cena 200 RSD

OPCIJA 2 - PLAN I PROGRAM PUTA :

Četvrtak 26.7.2018.:

10.00 Polazak iz Beograda, vožnja autoputem, preko Niša, Svrljiga do Knjaževca.
Kupanje i relaksacija na olimpijskom bazenu "Banjica", koji se snabdevaju termalnom vodom iz Rgoške banje. Temperatura vode i leti i zimi je 28C. Pose kupanja polazak u kamp u selu Balta Berilovac, 
postavljanje  šatora. Naveče će biti druženje pored logorskih vatri uz gitaru, impresivni zvuk gajdi i sjajno zezanje do kasno u noć. Posmartranje meseca i zvezda (golim okom). Noćenje.


Petak/Subota 27.7 / 28.7.2018

9.00 Pakovanje stvari koje su potrebne za avanturu ovog dana i za Noćni uspon na Midžor. Odlazak do planinarskog doma "Babin zub". Podela učesnika u grupe. Na smenu grupa će biti pešačka tura do vrha Babin zub (1758 mnv) i Orlovog kamena, abzajl niz impresivne stene Babinog zuba, Zip-line sa Babinog zuba. Pauze za ručak u prirodi ili u planinarskom domu "Babin zub". Fakulatativno odlazak do bazena u hotelu "Stara planina".
Od 17/18h svi učesnici će moći da se istuširaju u domu "Babin zub", a nekoliko kupatila će biti ostavljeno za našu grupu.
Naveče se pridružujemo grupi (koja je odabrala OPCIJU 1), odlazimo na plato ispred kafe - restorana "Plaža", gde će se posmatrati noćno nebo i POTPUNO POMRAČENJE meseca. A ispred "Paže", na otvorenom, će biti predavanje profesora Matematičkog fakulteta u Nišu ( o mesecu, zvezdama i planetama). 
Pomračenje meseca počinje u 20.40, a potpuno pomračenje nastupa u 21.30 i traje do 23.15, a u 00.20 zemljina senka u popunosti otkriva mesec i od tada nam mesec, koji je tu noć oko 10% veći, sija u punom sjaju.
U ponoć svi učesnici kreću na "Noćni uspon na Midžor u noći punog meseca". Sama planina kada je mesečina obasjava izgleda nestvarno. Čekamo i posmatramo svitanje i izlazak sunca na vrhu. 
Samo svitanje je neverovatan doživljaj i Stara planina u zoru i rano jutro, kada se divlji svet budi, izgleda facinantno. Sam doživljaj ćete pamtiti i prepričavati drugima.:). Posle se istom stazom spuštamo do planinarskog doma "Babin zub", gde će nas pokupiti prevozZatim se spuštamo u Balta Berilovac i kamp, u kojem će biti doručak i druženje svih učesnika. Odlazimo u svoje šatore i posle je period za odmor do 20h. Za sve koji ne žele da spavaju, biće organizovano streličarstvo, igre bez granica i čobanske igre. Naveče će biti druženje pored logorskih vatri, a posle uživo ROCK svirka, DJ i sjajne zabava do kasno u noć.


NEDELJA 29.7.2018:

9.00 Pakovanje stvari, šatora i odlazak na Zavojsko jezero (zvano "Uvac istočne Srbije"). Podela učesnika u grupe. Celodnevno kupanje na jezeru, Kajking kroz meandre Visočice (reke na kojoj je Zavojsko jezero), Ronjenje u jezeru (intro zaron) i Slackline.
Posle aktivnosti polazak za Beograd. Očekivani dolazak u Beograd do 23h.

PROMO CENA: 2990 RSD (OPCIJA 2)

U cenu uključeno:
-Prevoz (iz Beograda, Niša i Svrljiga)
-Ulaznice na termalni olimpijski bazen "Banjica" - Knjaževac
-Troškovi vodiča
-Organizacioni troškovi
-Besplatan šator za prvih 20 prijavljenih
-Noćni uspon na Midžor u noći punog meseca i predavanja
-Slackline

U cenu nije uključeno:
-Redovna godišnja članarina "Srbija za mlade" 500 RSD
-Hrana i piće
-Abseilling 1400 RSD
-Zip-line 1200 RSD
-Ronjenje (intro zaron 10/15 min.) 2400 RSD
-Kajking po osobi 2000 RSD
-PAKET 1: Zip-line, abseilling 2000 RSD
-PAKET 2: Ronjenje i kajaking 4000 RSD**Noćni uspon na Midžor u noći punog meseca  će biti obezbeđivan od strane spasioca „Gorske službe spasvanja Srbije“

***Preporučuje se da poneste durbine i dvoglede, jer će biti velika gužva i red na teleskopima. Samo pomračenje i mesec možete gledati i golim okom.

****Organizator zadržava pravo manjih izmena u programu

OBAVEZNA OPREMA: cipele (poželjno planinarske), slojevita garderoba, rezervna garderoba, ZIMSKA JAKNA (na vrhu zna da bude mnogo hladno),šuškavavac / windstop jaknu, ČEONA LAMPA (obavezno), kabanica (za svaki slučaj), kačket/šešir, naočare za sunce,krema za sunce, overena zdravstvena knjižica.

HRANA I PIĆE ZA NOĆNI USPON: hrana za celu noć (sendviči, voće, slatkiši i slično), minimum 2 litra vode.

Napomena 1: Veoma je bitno da je učesnik/ca dovoljno fizički spreman/a za pešečenje i da učesnik/ca nema nekih zdravstvenih problema zbog kojih ne bi mogao/la da izdrži uspon.

Napomena 2: Vodič uspona zadržava pravo da ne dozvoli uspon učesnicima sa neodgovarajućom opremom kao i da udalji sa uspona nedisciplinovane učesnike. Organizator ne odgovara za eventualne povrede i nesrećne slučajeve izazvane višom silom ili samovoljom pojedinaca, nesreće izazvane zdravstvenim problemima koje učesnici nisu prijavili vodičima, kao i za nesreće izazvane pod uticajem alkohola i drugih nedozvoljenih sredstava.

⚠️Svi učesnici moraju da se tokom pešačke ture drže grupe i da se ponašaju u skladu sa savetima planinarskih vodiča.

Informacije i rezervacije na:

Tel: 011/3670937
Mob: 061/1627226
Viber: +381611627226
E-mail: srbijazamlade@gmail.com
Srbija za mlade, Balkanska 18, lokal 99, radno vreme - radnim danima 10-18h.
Napomena: Dva dana pre putovanja kontaktirati organizatore za broj telefona vodiča i mesto polaska.

Krajnji rok za prijavljivanje je 10 dana pre putovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 35. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi itd.) od strane organizacije je do 3 dana pre putovanja. Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 10 dana pred putovanje.


 Pitajte nas Newsletter prijava facebook Tweeter Google Plus Instagram Beograd Jugozapadna Srbija Jugoistočna Srbija Vojvodina Kosovo
preporucujemo
Humanitarna akcija tokom ture Proleće na Šar - planini 24-26. maja 2019.
Humanitarna akcija tokom ture Proleće na Šar - planini 24-26. maja 2019.

Kao što smo i najavili naše 12. putovanje na Šar - planinu imalo je i humanitarni karter. Ovoga puta sakupili smo 27800 RSD i ...

Bačko Podunvalje
Bačko Podunvalje
Rezervat biosfere “Bačko Podunavlje” se nalazi na severozapadu Vojvodine i deo je “Evropskog Amazona”, koje predstavlja jednu od najočuvanijih ritsko-močvarnih celina na čitavom toku Dunava. Ovaj jedinstveni rečni predeo područje je izuzetne biološke razn
Kape i šalovi
Kape i šalovi
Već deset godina proizvodimo udobne, jedinstvene, mekane, tople kape i šalove od uvezenog prediva, sastava 100% merino vuna. Želja da obradujete sebe i sebi drage osobe neobičnim i kvalitetnim, unikatnim proizvodima izradjenih spojem i do 10 niti vrhuns

prijatelji sajta


Tara Planina
Facebook

Anketa

Kako ste čuli za nas?


Google+

          izrada web sajtova     Copyright 2017 - SRBIJA ZA MLADE                                                                                                                         Design By JPON Design Studio