Srbija za mlade Srpski English
   O NAMA  POPUSTI  AKTUELNO  PUTOVANJA  PROJEKTI  BLOG  PREPORUKE    USLUGE  KONTAKT
Banner 1

"Nasa destinacija nikada nije mesto vec novi nacin posmatranja stvari..."

Novo izdanje brošure "52 vikenda u Srbiji"

Nazad na predhodnu novost «

Turistička organizacija Srbije (TOS) predstavila je novo izdanje brošure "52 vikenda u Srbiji", namenjeno domaćim i gostima iz regiona, objasnivši da je moto ove kampanje "Jedno putovanje bezbroj doživljaja - Od nas za nas". 

Prema rečima direktorke TOS, Gordane Plamenac, u poslednja četiri meseca ove godine, pored porasta broja stranih turista od četiri odsto, za isti procenat povećan je i broj domaćih gostiju, što se skoro nije dogodilo. 

"Cilj je da što više podstaknemo naše ljude da putuju kroz našu zemlju", rekla je ona. Plamenac je istakla da je TOS u prvih šest meseci ove godine organizovao brojne promocije i konferencije, učestvovao na međunarodnim sajmovima i drugim događajima na kojima je promovisana Srbija kao turistička destinacija. 

Ona je istakla da su u prvoj polovini ove godine predstavnici TOS učestvovali na oko 30 sajmova, u Srbiju su doveli oko 130 novinara iz najuglednijih svetskih medijskih kuća i 50 turoperatera. 

Plamenac je takođe navela da će ulaskom u EU Hrvatska morati da uvede vize za građane Rusije i Turske, što će turiste iz ovih zemalja preusmeriti ka Crnoj Gori i Srbiji. 

Da će se to i desiti govori činjenica da je već nekoliko turoperatera iz tih zemalja dolazilo u našu zemlju kako bi pronašlo ponude i destinacije koje bi mogle da budu interesantne njihovim turistima, navela je ona. 

Plamenac je istakla da je, zajedno sa državnim sekretarom za turizam u Ministarstvu finansija i privrede Goranom Petkovićem, juče bila na sastanku u Ministarstvu inostranih poslova na kojem se razgovaralo o mogućnostima liberalizacije viznog režima, naročito za turiste iz Kine. 

Brošura "52 vikenda u Srbiji" biće predstavljena i u regionu, a promocije će biti održane u Segedinu, Temišvaru, Sofiji, Skoplju, Podgorici, Banja Luci.

Info: TOS


 Pitajte nas Newsletter prijava facebook Tweeter Google Plus Instagram Beograd Jugozapadna Srbija Jugoistočna Srbija Vojvodina Kosovo
preporucujemo
Napiši putopis o destinaciji u Republici Srbiji
Napiši putopis o destinaciji u Republici Srbiji
Ovom prilikom obaveštavamo sve naše drage članove, i molimo vas da prenesete dalje glas o konkursu za novinarsku nagradu ove fondacije – za najbolje napisan putopis o destinaciji u Republici Srbiji.
Humanitarna akcija tokom ture Proleće na Šar - planini 24-26. maja 2019.
Humanitarna akcija tokom ture Proleće na Šar - planini 24-26. maja 2019.

Kao što smo i najavili naše 12. putovanje na Šar - planinu imalo je i humanitarni karter. Ovoga puta sakupili smo 27800 RSD i ...

Kape i šalovi
Kape i šalovi
Već deset godina proizvodimo udobne, jedinstvene, mekane, tople kape i šalove od uvezenog prediva, sastava 100% merino vuna. Želja da obradujete sebe i sebi drage osobe neobičnim i kvalitetnim, unikatnim proizvodima izradjenih spojem i do 10 niti vrhuns

prijatelji sajta


Tara Planina
Facebook

Anketa

Kako ste čuli za nas?


Google+

          izrada web sajtova     Copyright 2017 - SRBIJA ZA MLADE                                                                                                                         Design By JPON Design Studio