Srbija za mlade Srpski English
   O NAMA  POPUSTI  AKTUELNO  PUTOVANJA  PROJEKTI  BLOG  PREPORUKE    USLUGE  KONTAKT
Banner 1

"Nasa destinacija nikada nije mesto vec novi nacin posmatranja stvari..."

STARA PLANINA – Babin zub i Midžor 30.9.-1.10.2017.

Nazad na predhodnu novost «

STARA PLANINA – Babin zub i Midžor 30.9.-1.10.2017.

Stara planina - Srbija za mlade


Babin zub
-Kondiciona težina 2/10
-Dužina staze oko 8 km (ukupno)
-Najniža tačka 1350 mnv
-Najviša tačka 1780 mnv

Midžor
-Kondiciona težina 4/10
-Dužina staze oko 16 km (ukupno)
-Najniža tačka 1550 mnv
-Najviša tačka 2169 mnv

Ovog vikenda Vas upoznajemo sa netaknutom prirodom Stare planine, njenom nesvakidašnjom lepotom, moćima i čarima koje krije ovaj biser prirode Srbije.

Ovde ne postoji prirodna monotonija, osetite adrenalin, snagu i divljinu ove planine, jedinstveni osećaj koji Vam pruža boravak na ovom neotkrivenom području.

Stara planina je deo planinskog sistema Balkan, koji se prostire delimično u Srbiji i većim delom u Bugarskoj. Dug je oko 600 km, a širok izmedju 30-50 km. Pruža se od Vrške čuke na zapadu do Crnog mora na istoku i predstavlja produžetak Južnih Karpata.

Skladna mešavina netaknute prirode, zanimljive istorije i bogate tradicije – učinila je tu planinu savršenim mestom za odmor. Posebno zanimljivi i značajni lokaliteti na Staroj planini su: Dolina potoka Bigar, najviši vrh Midžor, impozantne stene Babinog zuba, meandri Temštice…

Region Stare planine je zaštićeno područje I kategorije i ima status parka prirode.

PROGRAM:

I dan
– Polazak u 06:40 časova iz Beograda (ispred plave lokomotive kod železničke stanice) autoputem preko Svrljiga, Periša i Kalne dolazimo na plato ispred novoizgradjenog hotela “Stara planina - Falkensteiner” na prostoru Jabučkog ravništa. Opremanje i polazak na turu oko 12h. Uspon na Babin zub, vrh koji se nalazi na 1780 mnv. Jedan od najlepših vrhova na Staroj planini a pogled sa njega na okruženje je nezaboravan. Pauza na vrhu. Silazak sa Babinog zuba na severnu stranu do planinarskog doma gde nas čeka autobus.Pešačka tura nije naporna i zahteva lakši nivo fizičke kondicije. Za celu turu je potrebno oko 4/ 5 časova. Autobusom odlazimo u prelepo Etno selo pored Timoka , koje se nalazi u podnožju Stare planine. Slobodno vreme za druženje u restoranu. Noćenje.

II dan
– Budjenje, doručak. Nakon doručka, pripreme i polazak na turu - uspon na Midžor (2 169 mnv), najviši vrh Stare planine u Srbiji. Vožnja od sela Inovo do Planinarskog doma. Od planinarskog doma je udaljen 8, 6 km i to rastojanje u povoljnim vremenskim uslovima se prelazi za oko tri sata. Povratak istom stazom do doma i pvratak za Beograd. Dolazak u Beograd oko 22h. Kraj programa.

CENA: 4590 RSD

U cenu uračunato:
- Prevoz
- Smeštaj u etno kompleksu
- Usluge planinarskih vodiča
- Troškovi organizacije programa

U cenu nije uračunato:
- Individualni troškovi članova
- Redovna godišnja članarina "Srbija za mlade" od 500 rsd
- Hrana i piće

Za avanturu poneti:
Duboke patike ili planinarske cipele, više pari čarapa, majice sa kratkim rukavima, tanka jakna sa kapuljačom (po mogućstvu da bude nepromočiva), polar ili dukserica, rezervne pantalone,kabanicu (u rezervi), naočare za sunce, kačket, krema za sunčanje, minimum 2l vode. Po želji poneti slatkiše, grickalice, voće.

*Možete poneti hranu sa sobom (gotova jela) ili jesti u etno kompleksu.

U slučaju vremenskih nepogoda tura se odlaže.

Informacije i rezervacije na:
Tel: 011/3670937
Mob: 061/1627226
Viber: +381611627226
E-mail: srbijazamlade@gmail.com
Srbija za mlade, Balkanska 18, lokal 99, radno vreme - radnim danima 10-18h.

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana preputovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 16. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi itd) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje.


 Pitajte nas Newsletter prijava facebook Tweeter Google Plus Instagram Beograd Jugozapadna Srbija Jugoistočna Srbija Vojvodina Kosovo
preporucujemo
Bačko Podunvalje
Bačko Podunvalje
Rezervat biosfere “Bačko Podunavlje” se nalazi na severozapadu Vojvodine i deo je “Evropskog Amazona”, koje predstavlja jednu od najočuvanijih ritsko-močvarnih celina na čitavom toku Dunava. Ovaj jedinstveni rečni predeo područje je izuzetne biološke razn
Kape i šalovi
Kape i šalovi
Već deset godina proizvodimo udobne, jedinstvene, mekane, tople kape i šalove od uvezenog prediva, sastava 100% merino vuna. Želja da obradujete sebe i sebi drage osobe neobičnim i kvalitetnim, unikatnim proizvodima izradjenih spojem i do 10 niti vrhuns
Veseli spust
Veseli spust
VESELI SPUST je najstariji i najveseliji spust na vodama Srbije. Od srednjovekovnog grada Magliča do Kraljeva, na 25 km viugavog toka Ibra, preko 10.000 dobro raspoloženih spustaša učestvuje u najveselijoj povorci na vodama Srbije!

prijatelji sajta


Tara Planina
Facebook

Anketa

Kako ste čuli za nas?


Google+

          izrada web sajtova     Copyright 2017 - SRBIJA ZA MLADE                                                                                                                         Design By JPON Design Studio