Srbija za mlade Srpski English
   O NAMA  POPUSTI  AKTUELNO  PUTOVANJA  PROJEKTI  BLOG  PREPORUKE    USLUGE  KONTAKT
Banner 1

"Nasa destinacija nikada nije mesto vec novi nacin posmatranja stvari..."

Vitez Fest 2017

Nazad na predhodnu novost «

O VITEZ FESTU

VITEZ FEST je multimedijalni viteški spektakl koji se održava na veliki praznik dece – Vrbicu/Cveti na Beogradskoj tvrđavi. Pod sloganom: „KLINCI I KLINCEZE, POSTANITE PRINČEVI I PRINCEZE!“, oživljava pravu, pravcatu modernu interaktivnu bajku.

Kreirajući jedinstveni doživljaj za decu i turiste, na inovativan i edukativan način povezuje bajkovito vreme vitezova i moderno doba, Beogradsku tvrđavu Despota Stefana i Kamelot Kralja Artura, viteške turnire i kompjuterske igrice, srednjevekovne haljine i visoku modu, teatar i multimedijalne instalacije, dvorsku muziku i tehno, kovani mač i hologram, Srbiju i svet.

Etika i estetika, plemenitost i lepota su ključni ciljevi i uzori kojima teži Nj. K. V. Kneginja Linda Karađorđević i svi birani saradnici Kraljevskog Reda Vitezova, vraćajući vascelom svetu, a i našem potomstvu, najbolju sliku viteške Srbije Sv. Despota Stefana Lazarevića, ktitora Beograda i slave Kraljevskog Reda Vitezova.

Na početku 21. veka, Srpski Vitez je brend koji ima snagu i zaleđinu da ponese Srbiju na viši nivo, kao što to čine dvorci na Loari za Francusku, samuraji za Japan. Tako realizacijom i razvijanjem VITEZ FEST-a, Beograd, postaje Grad vitezova, dece i radosti.

Iz godine u godinu, VITEZ FEST napreduje i proširuje se novim programima, sa ciljem da preraste u veliki, međunarodni, kulturno-turistički događaj i brendira Beograd kao Viteški grad, a Srbiju kao Vitešku zemlju.

Vitez Fest 2017

PROGRAM 2017

MEĐUNARODNI FESTIVAL VITEŠKE KULTURE
VRBICA/CVETI, 08. i 09. APRIL 2017. GODINE
BEOGRADSKA TVRĐAVA (Gornji grad)
*Ulaz besplatan


VITEZOVI I DALjE ŠETAJU SRBIJOM!

Šta povezuje bajkovito vreme vitezova i moderno doba, Beogradsku tvrđavu Despota Stefana i Kamelot Kralja Artura, viteške turnire i kompjuterske igrice, srednjevekovne haljine i visoku modu, teatar i multimedijalne instalacije, dvorsku muziku i tehno, kovani mač i hologram, Srbiju i svet?

VITEZ FEST!

I ove godine Kraljevski Red Vitezova nastavlja dugu tradiciju viteških festivala namenjenim deci i roditeljima, kao i brojnim gostima iz Srbije i čitavog sveta! Na najlepše dečje praznike Vrbicu i Cveti, Beogradska tvrđava će opet sijati kao u zlatno Despotovo vreme pre više od šest vekova, a Beograd će opet postati grad vitezova, princeza, dece i radosti!

Pod sloganom: „KLINCI I KLINCEZE, POSTANITE PRINČEVI I PRINCEZE!“ VITEZ FEST Vas poziva da doživite modernu bajku na Beogradskoj tvrđavi.

Tokom viteškog festivala Vas očekuje program koji će razigrati maštu malo mlađih ali i onih starijih koji i dalje veruju u viteštvo:
– multimedijalni spektakl sa najuglednijim domaćim umetnicima
– gostovanja viteških družina iz inostranstva (viteški šatori, oružje, oklopi, kovanje novaca…)
– prezentacija i egzibicije domaćih viteških družina (borbe, mačevanje, lukostreličarenje, jahanje…)
– turistički programi (prezentacije najznačajnijih srpskih tvrđava i turističke ponude opština u kojima se nalaze, predstavništva stranih ambasada…)
– prezentacija zdrave hrane i drevnih specijaliteta iz Nemanjićke Srbije
– stari narodni i viteški zanati (kovanje mačeva, pravljenje lukova, kostima,
– dečiji programi
– umetnički programi (izložbe slikara, vajara, kaligrafa, ikonopisaca, arhitekata)
– muzičko-scenski programi (vatromet, muzičari, pojci, ansambli igara, horovi, pesnici,
glumci…) i strani gosti
– pozorišni programi
– naučni programi (okrugli stolovi, prezentacije, radionice)
– sportski programi (zvezde/vitezovi domaćeg sporta, prezentacije…)
– ostali prateći programi

VITEZ FESTU prethodi NEDELjA VITEŠTVA koja se odigrava od 03. do 09. aprila. Tokom nje Vas očekuju predavanja najeminentnijih stručnjaka, prikazivanje filmova i veliki GALA KONCERT na Beogradskoj tvrđavi.

Koncert, koji ima ulogu otvaranja VITEZ FESTA, će početi u petak 07.04. u 20č, sa stranim gostima i domaćim zvezdama. Do sada potvrdili učešće:
Bora Đorđević, Renesans, Jovan Maljoković, Biber, instrumentalista iz Rusije Egor Strelьnikov, vitezovi iz celog sveta, vatromet Princa Đorđa Karađorđevića i mnogi drugi.

Budimo ono što jesmo – dobrodošli na VITEZ FEST!

www.vitezfest.org
www.kraljevskiredvitezova.org


 Pitajte nas Newsletter prijava facebook Tweeter Google Plus Instagram Beograd Jugozapadna Srbija Jugoistočna Srbija Vojvodina Kosovo
preporucujemo
Bačko Podunvalje
Bačko Podunvalje
Rezervat biosfere “Bačko Podunavlje” se nalazi na severozapadu Vojvodine i deo je “Evropskog Amazona”, koje predstavlja jednu od najočuvanijih ritsko-močvarnih celina na čitavom toku Dunava. Ovaj jedinstveni rečni predeo područje je izuzetne biološke razn
Kape i šalovi
Kape i šalovi
Već deset godina proizvodimo udobne, jedinstvene, mekane, tople kape i šalove od uvezenog prediva, sastava 100% merino vuna. Želja da obradujete sebe i sebi drage osobe neobičnim i kvalitetnim, unikatnim proizvodima izradjenih spojem i do 10 niti vrhuns
Veseli spust
Veseli spust
VESELI SPUST je najstariji i najveseliji spust na vodama Srbije. Od srednjovekovnog grada Magliča do Kraljeva, na 25 km viugavog toka Ibra, preko 10.000 dobro raspoloženih spustaša učestvuje u najveselijoj povorci na vodama Srbije!

prijatelji sajta


Tara Planina
Facebook

Anketa

Kako ste čuli za nas?


Google+

          izrada web sajtova     Copyright 2017 - SRBIJA ZA MLADE                                                                                                                         Design By JPON Design Studio