Srbija za mlade Srpski English
   O NAMA  POPUSTI  AKTUELNO  PUTOVANJA  PROJEKTI  BLOG  PREPORUKE    USLUGE  KONTAKT
Banner 1

"Nasa destinacija nikada nije mesto vec novi nacin posmatranja stvari..."

Vitez Fest 2017

Nazad na predhodnu novost «

O VITEZ FESTU

VITEZ FEST je multimedijalni viteški spektakl koji se održava na veliki praznik dece – Vrbicu/Cveti na Beogradskoj tvrđavi. Pod sloganom: „KLINCI I KLINCEZE, POSTANITE PRINČEVI I PRINCEZE!“, oživljava pravu, pravcatu modernu interaktivnu bajku.

Kreirajući jedinstveni doživljaj za decu i turiste, na inovativan i edukativan način povezuje bajkovito vreme vitezova i moderno doba, Beogradsku tvrđavu Despota Stefana i Kamelot Kralja Artura, viteške turnire i kompjuterske igrice, srednjevekovne haljine i visoku modu, teatar i multimedijalne instalacije, dvorsku muziku i tehno, kovani mač i hologram, Srbiju i svet.

Etika i estetika, plemenitost i lepota su ključni ciljevi i uzori kojima teži Nj. K. V. Kneginja Linda Karađorđević i svi birani saradnici Kraljevskog Reda Vitezova, vraćajući vascelom svetu, a i našem potomstvu, najbolju sliku viteške Srbije Sv. Despota Stefana Lazarevića, ktitora Beograda i slave Kraljevskog Reda Vitezova.

Na početku 21. veka, Srpski Vitez je brend koji ima snagu i zaleđinu da ponese Srbiju na viši nivo, kao što to čine dvorci na Loari za Francusku, samuraji za Japan. Tako realizacijom i razvijanjem VITEZ FEST-a, Beograd, postaje Grad vitezova, dece i radosti.

Iz godine u godinu, VITEZ FEST napreduje i proširuje se novim programima, sa ciljem da preraste u veliki, međunarodni, kulturno-turistički događaj i brendira Beograd kao Viteški grad, a Srbiju kao Vitešku zemlju.

Vitez Fest 2017

PROGRAM 2017

MEĐUNARODNI FESTIVAL VITEŠKE KULTURE
VRBICA/CVETI, 08. i 09. APRIL 2017. GODINE
BEOGRADSKA TVRĐAVA (Gornji grad)
*Ulaz besplatan


VITEZOVI I DALjE ŠETAJU SRBIJOM!

Šta povezuje bajkovito vreme vitezova i moderno doba, Beogradsku tvrđavu Despota Stefana i Kamelot Kralja Artura, viteške turnire i kompjuterske igrice, srednjevekovne haljine i visoku modu, teatar i multimedijalne instalacije, dvorsku muziku i tehno, kovani mač i hologram, Srbiju i svet?

VITEZ FEST!

I ove godine Kraljevski Red Vitezova nastavlja dugu tradiciju viteških festivala namenjenim deci i roditeljima, kao i brojnim gostima iz Srbije i čitavog sveta! Na najlepše dečje praznike Vrbicu i Cveti, Beogradska tvrđava će opet sijati kao u zlatno Despotovo vreme pre više od šest vekova, a Beograd će opet postati grad vitezova, princeza, dece i radosti!

Pod sloganom: „KLINCI I KLINCEZE, POSTANITE PRINČEVI I PRINCEZE!“ VITEZ FEST Vas poziva da doživite modernu bajku na Beogradskoj tvrđavi.

Tokom viteškog festivala Vas očekuje program koji će razigrati maštu malo mlađih ali i onih starijih koji i dalje veruju u viteštvo:
– multimedijalni spektakl sa najuglednijim domaćim umetnicima
– gostovanja viteških družina iz inostranstva (viteški šatori, oružje, oklopi, kovanje novaca…)
– prezentacija i egzibicije domaćih viteških družina (borbe, mačevanje, lukostreličarenje, jahanje…)
– turistički programi (prezentacije najznačajnijih srpskih tvrđava i turističke ponude opština u kojima se nalaze, predstavništva stranih ambasada…)
– prezentacija zdrave hrane i drevnih specijaliteta iz Nemanjićke Srbije
– stari narodni i viteški zanati (kovanje mačeva, pravljenje lukova, kostima,
– dečiji programi
– umetnički programi (izložbe slikara, vajara, kaligrafa, ikonopisaca, arhitekata)
– muzičko-scenski programi (vatromet, muzičari, pojci, ansambli igara, horovi, pesnici,
glumci…) i strani gosti
– pozorišni programi
– naučni programi (okrugli stolovi, prezentacije, radionice)
– sportski programi (zvezde/vitezovi domaćeg sporta, prezentacije…)
– ostali prateći programi

VITEZ FESTU prethodi NEDELjA VITEŠTVA koja se odigrava od 03. do 09. aprila. Tokom nje Vas očekuju predavanja najeminentnijih stručnjaka, prikazivanje filmova i veliki GALA KONCERT na Beogradskoj tvrđavi.

Koncert, koji ima ulogu otvaranja VITEZ FESTA, će početi u petak 07.04. u 20č, sa stranim gostima i domaćim zvezdama. Do sada potvrdili učešće:
Bora Đorđević, Renesans, Jovan Maljoković, Biber, instrumentalista iz Rusije Egor Strelьnikov, vitezovi iz celog sveta, vatromet Princa Đorđa Karađorđevića i mnogi drugi.

Budimo ono što jesmo – dobrodošli na VITEZ FEST!

www.vitezfest.org
www.kraljevskiredvitezova.org


 Pitajte nas Newsletter prijava facebook Tweeter Google Plus Instagram Beograd Jugozapadna Srbija Jugoistočna Srbija Vojvodina Kosovo
preporucujemo
Kape i šalovi
Kape i šalovi
Već deset godina proizvodimo udobne, jedinstvene, mekane, tople kape i šalove od uvezenog prediva, sastava 100% merino vuna. Želja da obradujete sebe i sebi drage osobe neobičnim i kvalitetnim, unikatnim proizvodima izradjenih spojem i do 10 niti vrhuns
Veseli spust
Veseli spust
VESELI SPUST je najstariji i najveseliji spust na vodama Srbije. Od srednjovekovnog grada Magliča do Kraljeva, na 25 km viugavog toka Ibra, preko 10.000 dobro raspoloženih spustaša učestvuje u najveselijoj povorci na vodama Srbije!
Ovčarsko-Kablarska klisura
Ovčarsko-Kablarska klisura
Ovčarsko-kablarska klisura se nalazi u centralnom delu Srbije, u okviru Zapadnog Pomoravlja, a razdvaja visoku Šumadiju, na severu, od Dragačeva i Starovlaško-raške visije na jugu. Spada u ona područja Srbije koja svojim prirodnim vrednostima i spomenički

prijatelji sajta


Tara Planina
Facebook

Anketa

Kako ste čuli za nas?


Google+

          izrada web sajtova     Copyright 2017 - SRBIJA ZA MLADE                                                                                                                         Design By JPON Design Studio