Srbija za mlade Srpski English
   O NAMA  POPUSTI  AKTUELNO  PUTOVANJA  PROJEKTI  BLOG  PREPORUKE    USLUGE  KONTAKT
Banner 1

"Nasa destinacija nikada nije mesto vec novi nacin posmatranja stvari..."

Belgrade4Youth 2012

Nazad na predhodnu novost «

Organizacija Srbija za mlade“/“Serbia4Youth“, u periodu od 24. do 26. februara 2012. godine realizovala je prvi veliki projekat regionalnog okupljanja  studenata u Beogradu, pod nazivom Belgrade4Youth ("Beograd za mlade").

Projekat “Belgrade4Youth” je obuhvatio četiri segmenta:

I Konferencijski-akademski:

U subotu, 25.februara,  od 13h na Beogradskom sajmu , u okviru Međunarodnog sajma turizma,  održana je  Belgrade4youth konferencija gde su učesnici izlagali na sledeće  teme:

 - "Mladi lideri u turizmu", Prof.dr Goran Petković, državni sekretar za turizam u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Republike Srbije 

 - "Srbija kao neotkrivena destinacija" Gordana Plamenac, direktor Turističke organizacije Srbije,

- "Fenomen Greeters-a", Dejan Veselinov, direktor Turističke organizacije Beograda i

 - "Liderstvo i moticacija, ključni faktori uspeha u turizmu" , Mlan Ćulić,Centar za istraživanje i studije turizma, Novi Sad.

Na konferenciji je učestvovalo oko 250 studenata iz regiona koji su pokazali zainteresovanost da se istim povodom nađu u Beogradu i sledeće godine.

II Integrišući: Upoznavanje i umrežavanje studenata iz regiona – studenti iz Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske, Crne Gore i Makedonije, su pozvani u Beograd sa ciljem formiranja mreže mladih akademaca , koji će dugoročno doprinositi pozitivnoj percepciji Srbije u regionu, kroz informisanje  o turističkoj ponudi Beograda i Srbije. Turistička organizacija Beograda  obezbedila je pet  vodiča koji su studente iz regiona upoznali sa znamenitostima Beograda, kao i turistički tramvaj u kome je organizovano interaktivno razgledanje grada.

III Festivalski - zabavni : Organizovan je Belgrade4youth fest, 24. februara u Studentskom kulturnom centru.

IV Humanitarni: Studenti iz Slovenije donirali su siromašnoj deci Beograda toplu, zimsku garderobu, koju su  predali „Svratištu za decu“ u Krfskoj ulici u Beogradu.

Projekat su  podržali rektor Univerziteta u Beogradu Prof. dr Branko Kovačević, državni sekretar za turizam Prof dr. Goran Petković, Turistička organizacija Srbije, Turistička organizacija Beograda i Kancelarija za mlade grada Beograda.


 Pitajte nas Newsletter prijava facebook Tweeter Google Plus Instagram Beograd Jugozapadna Srbija Jugoistočna Srbija Vojvodina Kosovo
preporucujemo
Humanitarna akcija tokom ture Proleće na Šar - planini 24-26. maja 2019.
Humanitarna akcija tokom ture Proleće na Šar - planini 24-26. maja 2019.

Kao što smo i najavili naše 12. putovanje na Šar - planinu imalo je i humanitarni karter. Ovoga puta sakupili smo 27800 RSD i ...

Kape i šalovi
Kape i šalovi
Već deset godina proizvodimo udobne, jedinstvene, mekane, tople kape i šalove od uvezenog prediva, sastava 100% merino vuna. Želja da obradujete sebe i sebi drage osobe neobičnim i kvalitetnim, unikatnim proizvodima izradjenih spojem i do 10 niti vrhuns
Belocrkvanska jezera
Belocrkvanska jezera
Bela Crkva se nalazi u Južnom Banatu, sto kilometara istočno od Beograda. Uz sam grad smeštena su i Belocrkvanska jezera: Glavno, Vračevgajsko, Šaransko, Šljunkara...koja predstavljaju jedinstvenu turističku ponudu u Vojvodini.

prijatelji sajta


Tara Planina
Facebook

Anketa

Kako ste čuli za nas?


Google+

          izrada web sajtova     Copyright 2017 - SRBIJA ZA MLADE                                                                                                                         Design By JPON Design Studio