Srbija za mlade Srpski English
   O NAMA  POPUSTI  AKTUELNO  PUTOVANJA  PROJEKTI  BLOG  PREPORUKE    USLUGE  KONTAKT
Banner 1

"Nasa destinacija nikada nije mesto vec novi nacin posmatranja stvari..."

Belgrade4Youth 2012

Nazad na predhodnu novost «

Organizacija Srbija za mlade“/“Serbia4Youth“, u periodu od 24. do 26. februara 2012. godine realizovala je prvi veliki projekat regionalnog okupljanja  studenata u Beogradu, pod nazivom Belgrade4Youth ("Beograd za mlade").

Projekat “Belgrade4Youth” je obuhvatio četiri segmenta:

I Konferencijski-akademski:

U subotu, 25.februara,  od 13h na Beogradskom sajmu , u okviru Međunarodnog sajma turizma,  održana je  Belgrade4youth konferencija gde su učesnici izlagali na sledeće  teme:

 - "Mladi lideri u turizmu", Prof.dr Goran Petković, državni sekretar za turizam u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Republike Srbije 

 - "Srbija kao neotkrivena destinacija" Gordana Plamenac, direktor Turističke organizacije Srbije,

- "Fenomen Greeters-a", Dejan Veselinov, direktor Turističke organizacije Beograda i

 - "Liderstvo i moticacija, ključni faktori uspeha u turizmu" , Mlan Ćulić,Centar za istraživanje i studije turizma, Novi Sad.

Na konferenciji je učestvovalo oko 250 studenata iz regiona koji su pokazali zainteresovanost da se istim povodom nađu u Beogradu i sledeće godine.

 

II Integrišući: Upoznavanje i umrežavanje studenata iz regiona – studenti iz Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske, Crne Gore i Makedonije, su pozvani u Beograd sa ciljem formiranja mreže mladih akademaca , koji će dugoročno doprinositi pozitivnoj percepciji Srbije u regionu, kroz informisanje  o turističkoj ponudi Beograda i Srbije. Turistička organizacija Beograda  obezbedila je pet  vodiča koji su studente iz regiona upoznali sa znamenitostima Beograda, kao i turistički tramvaj u kome je organizovano interaktivno razgledanje grada.

III Festivalski - zabavni : Organizovan je Belgrade4youth fest, 24. februara u Studentskom kulturnom centru.

IV Humanitarni: Studenti iz Slovenije donirali su siromašnoj deci Beograda toplu, zimsku garderobu, koju su  predali „Svratištu za decu“ u Krfskoj ulici u Beogradu.

Projekat su  podržali rektor Univerziteta u Beogradu Prof. dr Branko Kovačević, državni sekretar za turizam Prof dr. Goran Petković, Turistička organizacija Srbije, Turistička organizacija Beograda i Kancelarija za mlade grada Beograda.


 Pitajte nas Newsletter prijava facebook Tweeter Google Plus Instagram Beograd Jugozapadna Srbija Jugoistočna Srbija Vojvodina Kosovo
preporucujemo
Bačko Podunvalje
Bačko Podunvalje
Rezervat biosfere “Bačko Podunavlje” se nalazi na severozapadu Vojvodine i deo je “Evropskog Amazona”, koje predstavlja jednu od najočuvanijih ritsko-močvarnih celina na čitavom toku Dunava. Ovaj jedinstveni rečni predeo područje je izuzetne biološke razn
Kape i šalovi
Kape i šalovi
Već deset godina proizvodimo udobne, jedinstvene, mekane, tople kape i šalove od uvezenog prediva, sastava 100% merino vuna. Želja da obradujete sebe i sebi drage osobe neobičnim i kvalitetnim, unikatnim proizvodima izradjenih spojem i do 10 niti vrhuns
Veseli spust
Veseli spust
VESELI SPUST je najstariji i najveseliji spust na vodama Srbije. Od srednjovekovnog grada Magliča do Kraljeva, na 25 km viugavog toka Ibra, preko 10.000 dobro raspoloženih spustaša učestvuje u najveselijoj povorci na vodama Srbije!

prijatelji sajta


Tara Planina
Facebook

Anketa

Kako ste čuli za nas?


Google+

          izrada web sajtova     Copyright 2017 - SRBIJA ZA MLADE                                                                                                                         Design By JPON Design Studio