Srbija za mlade Srpski English
   O NAMA  POPUSTI  AKTUELNO  PUTOVANJA  PROJEKTI  BLOG  PREPORUKE    USLUGE  KONTAKT
Banner 1

"Nasa destinacija nikada nije mesto vec novi nacin posmatranja stvari..."

Forum mladih lidera turizma i hotelskog biznisa

Nazad na predhodnu novost «

Forum mladih lidera turizma i hotelskog biznisa

(Youth Leader Forum / tourism and hotel business)

24-25. oktobar 2015,  Beograd

Projekat ima za opšti cilj da pomogne u prevazilaženju problema nezaposlenosti mladih, na način da pruži mogućnost mladima da kroz neformalno obrazovanje steknu praktično iskustvo, kao i da kroz umrežavanje akademije sa privrednim i javnim sektorom se stvore uslovi da se studentima završnih godina fakulteta omogući da rade i usavrše svoje veštine u inostranstvu. Kao primer dobre prakse u rešavanju ovog problema, a namenjen studentima fakulteta za turizam i hotelijerstvo je "Forum mladih lidera turizma i hotelskog biznisa".

Aktivnosti projekta:

1.    Animiranje potencijalnih učesnika - Izvršena je analiza potreba studenata, ali i profesora u odnosu na potrebe industrije (hotelijere, turoperatere, agencije) koja nam je omogućila da predavačima damo smernice za unapređenje znanja i veština budućih lidera.
2.    Animiranje Predavača
3.    Definisanje tema Foruma
4.    Definisanje programa i mesta održavanja Foruma
5.    Promocija Foruma preko veb sajta i socijalnih mreža
6.    Priprema konferencijskog materijala


Forum mladih lidera turizma i hotelskog biznisa održan je u Beogradu 24. i 25. oktobra. Svečano otvaranje Foruma održano je 24. oktobra sa početkom u 20 časova na 25. spratu Poslovnog centra Ušće u restoranu "Top of the Hub".

Drugog dana Foruma, 25. oktobra učesnici su prisustvovali radnom delu Foruma koji se održao u Hotelu "88Rooms" u periodu od 9.00 do 17.00 časova.

Predavanja namenjena isključivo studentima - mladim budućim liderima su osmišljena kao interaktivne radionice, u saradnji sa vrhunskim predavačima turističke, hotelske i „MICE“ industrije. Među njima na ovogodišnjem "Forum mladih lidera turizma i hotelskog biznisa", bili su:

• G-din Franco Peruza - generalni direktor Grand Hotel Lav d.o.o., član HETA
Sektor za upravljanje sredstvima
• G-din Dejan Đorđević - direktor "ESTA Holding" Kijev Ukrajina
• G-din Lukas Hochedlinger - generalni direktor "Christie + CO Austriaand CEE"
• G-din Živorad Vasić - direktor hotela "Crowne Plaza" Beograd
• G-din Nikola Avram - direktor "MK Mountain Resort" Beograd
• G-din Aleksandar Vasiljević - Izvršni direktor Hotela "Falkenstainer" Beograd
• G-din Vladimir Simović - direktor JP „Stara Planina“
• G-din Darko Đurović - programski direktor RRA Užice


U okviru "Akademskog kreativnog izazova", studenti su podeljeni u sedam timova sa različitih fakulteta i dobili su zadatak da naprave okvir projekta na zadatu temu. Tema im nije bila unapred poznata. Projekat je trebalo da naprave u formi prezentacije i da ga usmeno prezentuju, a obuhvatao je sledeće obavezne stavke:

naziv
idejno rešenje
slogan
koncept
obrazloženje

Nakon što su osmislili projekat na zadatu temu, timovi su napravili prezentaciju u trajanju od 7 minuta.
Svrha prezentacije jeste da se studenti podstaknu na kreativnost, inovativnost, timski rad i delovanje u kratkim vremenskim rokovima. Imali su priliku da svoj novoosmišljeni proizvod predstave i “prodaju” stručnom žiriju, za samo 7 minuta prezentacije. Na studentima je bilo da odaberu način na koji će to uraditi. Idejno rešenje prezentovao je tim lider u saradnji sa ostalim članovima tima. Nakon što su završili svoje prezentacije, stručni žiri je doneo odluku čija prezentacija i ideje su bile najbolje.

“Akademski kreativni izazov" osmišljen je da bude simulacija plasiranja novog proizvoda upravnom odboru velikih i uspešnih korporacija. Vođeni činjenicom da je u dnevnom rasporedu top menadžera, vreme dragoceno, najveći izazov studentima predstavljao je kratak vremenski rok za osmišljavanje proizvoda i samo sedam minuta za prezentaciju istog.  Studentima se takođe predstavio gospodin Ivan Vitorović, direktor hotela Mona Zlatibor, koji je za najbolje obezbedio mogućnost sprovođenja prakse u hotelu Mona.


 Pitajte nas Newsletter prijava facebook Tweeter Google Plus Instagram Beograd Jugozapadna Srbija Jugoistočna Srbija Vojvodina Kosovo
preporucujemo
Nacionalni park Đerdap
Nacionalni park Đerdap
Nacionalni park Đerdap je dobio ime po najlepšoj i najupečatljivijoj klisuri na celom toku Dunava. Đerdapska klisura je najveća klisura probojnica u Evropi. Sastoji se od četri klisure i tri kotline koje su raspoređene sledećim redom: Golubačka klisura,
Ovčarsko-Kablarska klisura
Ovčarsko-Kablarska klisura
Ovčarsko-kablarska klisura se nalazi u centralnom delu Srbije, u okviru Zapadnog Pomoravlja, a razdvaja visoku Šumadiju, na severu, od Dragačeva i Starovlaško-raške visije na jugu. Spada u ona područja Srbije koja svojim prirodnim vrednostima i spomenički
Forum mladih lidera Srbije YES! Youth. Energy. Spirit.
Forum mladih lidera Srbije YES! Youth. Energy. Spirit.
Business Info Group i nedeljnik VREME pod pokroviteljstvom Radio televizije Srbije organizuju trodnevni događaj “Forum mladih lidera Srbije – YES!”. Forum ima za cilj da okupi 100 mladih lidera iz cele Srbije, poveže ih, motiviše za pokretanje inicijativ

prijatelji sajta
Tara Planina
Tara PlaninaFacebook

Anketa

Kako ste čuli za nas?


Google+

          izrada web sajtova     Copyright 2016 - SRBIJA ZA MLADE                                                                                                                         Design By JPON Design Studio