Srbija za mlade Srpski English
   O NAMA  POPUSTI  AKTUELNO  PUTOVANJA  PROJEKTI  BLOG  PREPORUKE    USLUGE  KONTAKT
Banner 1

"Nasa destinacija nikada nije mesto vec novi nacin posmatranja stvari..."

Tesla Eko Forum 2017

Nazad na predhodnu novost «

Prvi Tesla eko forum održan je vikenda (9. i 10. septembra) na Goču, u hotelu Šumarskog fakulteta u organizaciji Unesko kluba Univerziteta Sorbona u Parizu, udruženja Srbija za mlade i međunarodnog Memorijalnog projekta Tesla, a pod pokroviteljstvom Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija RS.

Tokom foruma, premijerno je otkriven Teslin doprinos ciljevima održivog razvoja, malo poznat Teslin doprinos ekologiji i životnoj sredini.

Tesla eko forum

Znatan deo predavanja, radionica i interaktivnih ateljea pružao je konkretne načine uključivanja mladih u najsavremenije međunarodne trendove održivog razvoja, inovacija i preduzetništva.

Sadržaji foruma na otvorenom obuhvatali su edukativne šetnje, šumarske i ekološke otvorene ture. Učesnici su imali prilike da doprinesu ekologiji i konkretno, sadeći Pančićeve omorike u posebno za ovu priliku pošumljenoj zelenoj parceli Goča posvećenoj velikanima koji su zadužili svet velikim doprinosom održivom razvoju: Nikoli Tesli, Milutinu Milankoviću i Mihajlu Pupinu.

Takođe, najsavremenijim onlajn sistemom sađenja na daljinu, forum je zasadio i prvi Nikola Tesla park u šumi sekvoje u Sjedinjenim Američkim državama.


Učesnici foruma imali su prilike da čuju iz međunarodnih organizacija: Aleksandra Protića, potpredsednika Evropske Federacije za Unesko klubove, centre i asocijacije i direktora međunarodnog Memorijalnog projekta Tesla, Gorana Sekulić iz Svetskog fonda za zaštitu prirode (WWF) i Žarka Petrovića iz Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Akademski deo obogatili su Milan Medarević, profesor i bivši dekan Šumarskog fakulteta u Beogradu, Aleksandra Ninković-Tasić, predsednica Obrazovno-istraživačkog društva Mihajlo Pupin, Siniša Rudan i Rozalija Forai ispred organizacije Re Making Tesla i nagrađivani pronalazač Miloš Stanković sa Fakulteta za menadžment i ekonomiju.

Praktične savete održivosti podelili su sa okupljenima Dušanka Ilić, direktorka vodeće međunardone platforme za modele Ujedinjenih Nacija (MUN Planet), Miloš Milisavljević, direktor Strawberry Energy - kompanije koja je osvojila Evropsku nagradu za održivi razvoj, Nataša Gligorijević - predsednica Centra za održivi razvoj Srbije i predsednica Centra za Novu Diplomatiju i Nikica Marinković, osnivač WooBox i laureat mnogobrojnih nagrada.


 Pitajte nas Newsletter prijava facebook Tweeter Google Plus Instagram Beograd Jugozapadna Srbija Jugoistočna Srbija Vojvodina Kosovo
preporucujemo
Bačko Podunvalje
Bačko Podunvalje
Rezervat biosfere “Bačko Podunavlje” se nalazi na severozapadu Vojvodine i deo je “Evropskog Amazona”, koje predstavlja jednu od najočuvanijih ritsko-močvarnih celina na čitavom toku Dunava. Ovaj jedinstveni rečni predeo područje je izuzetne biološke razn
Kape i šalovi
Kape i šalovi
Već deset godina proizvodimo udobne, jedinstvene, mekane, tople kape i šalove od uvezenog prediva, sastava 100% merino vuna. Želja da obradujete sebe i sebi drage osobe neobičnim i kvalitetnim, unikatnim proizvodima izradjenih spojem i do 10 niti vrhuns
Veseli spust
Veseli spust
VESELI SPUST je najstariji i najveseliji spust na vodama Srbije. Od srednjovekovnog grada Magliča do Kraljeva, na 25 km viugavog toka Ibra, preko 10.000 dobro raspoloženih spustaša učestvuje u najveselijoj povorci na vodama Srbije!

prijatelji sajta


Tara Planina
Facebook

Anketa

Kako ste čuli za nas?


Google+

          izrada web sajtova     Copyright 2017 - SRBIJA ZA MLADE                                                                                                                         Design By JPON Design Studio