Srbija za mlade Srpski English
   O NAMA  POPUSTI  AKTUELNO  PUTOVANJA  PROJEKTI  BLOG  PREPORUKE    USLUGE  KONTAKT
Banner 1

"Nasa destinacija nikada nije mesto vec novi nacin posmatranja stvari..."

ĐERDAP / IRON GATE - pešačka tura kroz predeo gde je Dunav najlepši | 18/04/2020 ODLOŽENO - DIN 2190

Nazad na prethodnu ponudu «

Vrsta prevoza: Autobus
Način plaćanja: Unapred

Opis programa

Đerdap / IRON GATE - pešačka tura kroz predeo gde je Dunav najlepši

TERMIN:
18.04.2020.

Vreme je da osvojimo i jedan od najlepših vidikovaca Srbije, a po našem mišljenju definitivno najlepši vidikovac na Dunavu, krstarimo oko Golupca i uživamo u pogledu sa Kapetan Mišinog brega :)

DONJE PODUNAVLJE
To je raj na zemlji,
Tamo su nastala prva naselja,
Tu su se smenjivali vladari,
Mesto gde Dunav ljubi nebo!

Obilazimo:

1.Golubački grad (fakulatativno brodićem) - utvrđenje koje je podignuto na strmim liticama stena oko 4 km nizvodno od istoimenog grada, na desnoj obali Dunava, na samom ulasku u Đerdapsku klisuru.Građeno je u prvim decenijama 14. veka kao granično utvrđenje od strateškog značaja.  Utvrđenje je imalo devet visokih četvorougaonih kula, raspoređenih na strateški isturenim lokacijama, koje povezuju bedemi sa ozupčenim stazama.

*Fakultativna vožnja Dunavom oko tvrđave u trajanju od 45 min

2.Arheološko nalazište „Lepenski Vir“ - koje je otkriveno 1965. godine i bilo jedno od najznačajnijih otkrića ove vrste na teritoriji Srbije. Kultura „Lepenskog Vira“ je stara oko 8000 godina i predstavljala je potpunu nepoznanicu za arheologe, a nazvana je po lokaciji na kojoj je otkrivena.
Stanovnici „Lepenskog Vira“ bili su prvi urbanisti i graditelji na ovim prostorima, koji su gradili kuće koje su u osnovi bile trapezoidnog oblika, prekrivene drvenom konstrukcijom, lišćem i kožom divljih životinja.


3. Ploče - koje predstavljaju uravnjen prostor iznad kanjona Mali Kazan i krečnjačku zaravan pod Velikim Štrpcem. Sa tri vidikovca na nadmorskoj visini 355 m pruža se jedinstven pogled na Dunav i kazanske virove iz ptičije perspektive. Do Ploča vodi pešačka staza dužine oko 3,5 km (i 3,5 km nazad), a uspon je 20%. S druge strane, ovo područje prekrivaju neke od najbujnijih i po broju biljnih vrsta najraznovrsnijih šuma, tako da ne čudi što je to područje pod I stepenom zaštite u okviru NP Đerdap. Bogatstvo ovog kao i šireg područja Nacionalnog parka Đerdap obuhvataju 43 strogo zaštićene vrste, kao i 124 zaštićene vrste biljaka. Nacionalni park Đerdap je dom za više od 150 vrsta ptica od kojih se izdvajaju: suri orao, orao zmijar, orao belorepan, crna roda i dr. Neki od najznačajnijih predstavnika sisara su: ris, divlja mačka, kuna belica, kuna zlatica, jazavac, jelen, šakal, vidra I dr.
.
4. „Kapetan Mišin breg“ - koji se nalazi u blizini Donjeg Milanovca, u samom srcu Đerdapske klisure i u središtu nacionalnog parka. Uzvišenja na kojem je smešten kompleks garantuje najlepši pogled na Dunav i sami zalazak sunca u Đerdapu. Poseduje galeriju drvenih skulptura koja broji oko 400 skulptura, a breg je do sada posetilo preko 20.000 posetilaca. Za organizovane posete porodica Stefanović svojim gostima nudi specijalitete vlaške kuhinje i atmosferu za pamćenje.

iron gate planinarenje
PROGRAM:

07:00 Polazak iz Beograda
09:30 -10:30 Fakultativni obilazak tvrđave iz brodića
11:00-12:00 Obilazak rezervata i arheološkog nalazišta "Lepenski vir"
13:30-16:00 pešačka tura na od Pecke bare do vidikovac na Pločama
17:00 Kapetan Mišin breg - večera i odmor u etno restoranu s jednim od najlepših pogleda na Dunav
22:00 Očekivani dolazak u Beograd.

CENA: 2.190 din

U cenu uračunato:

- prevoz na relaciji Beograd - Golubac - Donji Milanovac - Pecka bara - kompleks „Kapetan Mišin breg“ - Beograd
- planinaraska tura sa stručnim vodičima
- usluge licenciranih turističkih vodiča
- troškovi organizacije

U cenu nije uračunato:

- redovna godišnja članarina „Srbija za mlade” - 500 din
- individualni troškovi putnika
- ručak u „Kapetan Mišin bregu“
- oblazak muzeja "Lepenski vir", cena ulaznice 300 din.

* vožnja Dunavom oko Golubačke tvrđave 400 rsd

NAČIN PLAĆANJA: Preko tekućeg računa po izdatim instrukcijama organizacije, 50% prilikom rezervacije, ostatak do 5 dana pred put.

Informacije i rezervacije na:
Tel: 011/3670937
Mob: 061/1627226
Viber: +381611627226
E-mail: srbijazamlade@gmail.com
Srbija za mlade, Balkanska 18, lokal 99, radno vreme - radnim danima 10-18h.


Napomena: Dva dana pre putovanja kontaktirati organizatore za vreme i mesto polaska!

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana preputovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 16. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi itd) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje.Shodno zakonu o turizmu Republike Srbije, ovaj program nije pokriven garancijama osiguranja u slučaju insoventnosti i naknadi štete. Cilj ovog putovanja jeste promocija i razvoj omladinskog turizma Srbije kao i promocija aktivnog odmora kod mladih.

 

 
Foto galerija

Djerdap Djerdap Djerdap Djerdap Djerdap Djerdap Djerdap Djerdap Djerdap Djerdap Djerdap Djerdap Djerdap Djerdap Pitajte nas Newsletter prijava facebook Tweeter Google Plus Instagram Beograd Jugozapadna Srbija Jugoistočna Srbija Vojvodina Kosovo
preporucujemo
Humanitarna akcija tokom ture Proleće na Šar - planini 24-26. maja 2019.
Humanitarna akcija tokom ture Proleće na Šar - planini 24-26. maja 2019.

Kao što smo i najavili naše 12. putovanje na Šar - planinu imalo je i humanitarni karter. Ovoga puta sakupili smo 27800 RSD i ...

Kape i šalovi
Kape i šalovi
Već deset godina proizvodimo udobne, jedinstvene, mekane, tople kape i šalove od uvezenog prediva, sastava 100% merino vuna. Želja da obradujete sebe i sebi drage osobe neobičnim i kvalitetnim, unikatnim proizvodima izradjenih spojem i do 10 niti vrhuns
Belocrkvanska jezera
Belocrkvanska jezera
Bela Crkva se nalazi u Južnom Banatu, sto kilometara istočno od Beograda. Uz sam grad smeštena su i Belocrkvanska jezera: Glavno, Vračevgajsko, Šaransko, Šljunkara...koja predstavljaju jedinstvenu turističku ponudu u Vojvodini.

prijatelji sajta


Tara Planina
Facebook

Anketa

Kako ste čuli za nas?


Google+

          izrada web sajtova     Copyright 2017 - SRBIJA ZA MLADE                                                                                                                         Design By JPON Design Studio