Srbija za mlade Srpski English
   O NAMA  POPUSTI  AKTUELNO  PUTOVANJA  PROJEKTI  BLOG  PREPORUKE    USLUGE  KONTAKT
Banner 1

"Nasa destinacija nikada nije mesto vec novi nacin posmatranja stvari..."

Goč u jesenjim bojama 26-27.10.2019. - DIN 2500

Nazad na prethodnu ponudu «

Vrsta prevoza: Autobus
Način plaćanja: Unapred

Opis programa

Goč u jesenjim bojama  26-27.10.2019.

Doživite najlepšu jesen u Srbiji.  Doživite jesen na bajkovitim mešovitim šumama Goča!

Udahnite čist planinski vazduh i doživite pravu antistres  terapiju na planini čije šume opijaju mirisom i lepotom! ♥

Ovo je prava prilika da pobegnete iz grada i da obradujete svoje telo i dušu boravkom u šumama i na prelepim livadama Goča! :) 

Goč
Foto: Šumarski fakultet

______________________________________________________

SUBOTA - vrh Ljukten

-najniža tačka 980 mnv
-najviša tačka  1216 mnv
-kondiciona težina 4/10

NEDELjA - Velika livada

-najniža tačka 1020 mnv
-najviša tačka 1100 mnv
-kondiciona težina 3/10

______________________________________________________

Foto: Šumarski fakultet

PLAN I PROGRAM PUTA


SUBOTA  26.10.2019.

06.00 - Polazak iz Beograda

11.00 - Dolazak do Mitrovog polja.

Pešačku turu započinjemo od Mitrovog polja, potom se izlazi na otvoreniji teren, i makadamski put vodi uglavnom preko livada, sve do vrha Ljukten (1216 mnv). Predah na širokom, zaravnjenom vrhu. Vidik je odličan, u daljini se mogu videti Rtanj, a bliže se vide  Željin, Stolovi, Kopaonik... Pauza za užinu i fotografisanje, Zatim se lagano spuštamo niz greben Goča.. Staza nas vodi do prelepog jezera Selište (980 mnv) u koje se ulivaju okolni potoci. Pored jezera je velika i lepa, održavana i uredna stara kuća. Odatle nastavljamo putem do prelepog odmarališta Piramida u bajkovitom okruženju. Bus će nas čekati kod smeštaja.

17.00 - Dolazak na smeštaj, fakultativni ručak i slobodno vreme.
Uzimanje stvari iz busa i chek in.

19:30 Fakultativna večera, slobodno vreme, VEČERNjE DRUŽENjE UZ GITARU, stoni tenis, monopol... :)

Noćenje


NEDELjA 27.10.2019.

09:00 - 10:00 – doručak

10:00 – polazak na pešačku turu Plava staza – ''Velika livada''. Dužina staze je 10km i nije mnogo zahtevna. Vodič (predstavnik Šumarskog fakulteta) će u toku šetnje na više punktova informisati učesnike o šumskom ekosistemu, vrstama drveća i biljaka, funkcijama i značaju šuma, vrstama divljači, o lovnim objektima i hranilištima za divljač i dr;

Oko 12:00 - očekivano vreme dolaska na Veliku livadu. Sa ovog lokaliteta se pruža pogled na okolne vrhove planina Željin i Kopaonik, pogled možda nema veliku atrakciju ali je ambijent prelep i livada je okružena šumom. Nakon dolaska nam sledi piknik! :) Hranu će obezbediti uprava odmarališta, a plan je da ekipa u društvu zajedno sprema klopu.

Zvuči interesantno, zar ne? :)

Oko 17.00 – Polazak za Beograd

Oko 21.00 - Očekivani dolazak u Beograd


______________________________________________________


CENA: 2.500 RSD 
 

U cenu uključeno:

- Prevoz
- Troškovi vodiča i organizacija putovanja
- Edukativne pešačke ture
- Smeštaj u odmaralištu Piramidi


U cenu nije uključeno:

- Doplata za hranu 1500 din.  (u subota ručak i večera u odmaralištu, a  u nedelja doručak u odmaralištu i ručak u prirodi) .
- Redovna godišnja članarina "Srbija za mlade" 500 RSD;
-Ostali individualni troškovi

NAČIN PLAĆANJA: Preko tekućeg računa po izdatim instrukcijama organizacije, 50% prilikom rezervacije, ostatak do 5 dana pred put.

______________________________________________________

OPREMA: Duboke cipele za jesenje uslove (poželjno planinarske), slojevita garderoba, rezervna odeća (majice, duks), jakna (vetronepropusna), kapa.

HRANA I VODA: Ponesite dovoljno hrane za doručak i ručak u prirodi (kao i ostale obroke - ko ne bude hteo fakulatativne u odmaralištu) i najmanje 1,5 l vode. Uvek ponesite nešto slatko sa sobom (čokoladice, banane...),  jer može da Vam opadne šećer tokom uspona.

Veoma je bitno da je učesnik/ca dovoljno fizički spreman/a za pešečenje i da učesnik/ca nema nekih zdravstvenih problema zbog kojih ne bi mogao/la da izdrži uspon ili da učestvuje na istom.

______________________________________________________

SMEŠTAJ:

Smeštaj je u objektima Šumarskog fakulteta i Turističkog naselja Piramirda, nalazi u najšumovitijem delu Goča u predelu kao iz bajke. Sastoji se od vile Novi Studenac, Piramida klasik, Vlasta, Planinka i Depadans-a. Ukupan kapacitet objekata je 140 ležajeva u dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama. Sve sobe imaju svoje kupatilo kao i centralno grejanje. Centralnim objekti Novi Studenac i Piramida klasik, koji su spojieni, poseduju restoran, kafe bar, recepciju i internet centar.1.Novi Studenac 

Goč Nova godina smeštaj

 

2.Piramida klasik3.Vile Planinka i Vlasta4. Depadans

 


_____________________________________________________

INFORMACIJE I REZERVACIJE NA:


Mob.: 061/1627226
Viber: +381611627226
E-mail: srbijazamlade@gmail.com

Srbija za mlade, Balkanska 18, lokal 99, radno vreme - radnim danima 10-18č

______________________________________________________

* Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana pre putovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 16.
** Nakon prijave rezervacija važi 48h. Do isteka rezervacije uplatiti u celosti ili najmanje 50% od ukupne cene, ostatak do  5 dana pred putovanje.
*** Članarina je obavezna i važi 12 meseci od datuma uplate.
**** Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi itd.) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade →http://bit.ly/PravilinikSZM.

NAPOMENA:
Dva dana pre putovanja kontaktirati organizaciju za mesto polaska i broj vodiča!
_____________________________________________________

OPIS PLANINE

Specijalni rezervat prirode ''Goč-Gvozdac'' ima specifičnu orografiju i izuzetno je bogat prirodnim resursima.
Šume Goč-Gvozdac deo su planinskog masiva Goč-Željin-Stolovi.

Prostor koji obuhvata prirodno dobro je bogat šumom, kao i izvorima i vrelima lekovitih mineralnih voda. Prilikom prvog uređivanja ovih šuma (1958. godine), one su svrstane u kategoriju šuma sa posebnom namenom i danas služe obrazovanju i obuci, posebno kadrova u šumarstvu. Zbog svoje posebnosti, izdvojen je sliv Gvozdačke reke kao fakultetska šuma za terensku nastavu studenata šumarstva i naučna istraživanja iz oblasti šumarstva, odnosno centar uzornog gazdovanja.

Zahvaljujući prirodnom odlikama, prevashodno očuvanju biološke raznovrsnosti i šumskim zajednicama, kao i lepoti predela, pogodnoj klimi, bogatstvu reka i stvorenim vrednostima, planina Goč u potpunosti ispunjava uslove za zaštitu kao Specijalni rezervat prirode.

Specifična pojava vezana za ovaj prostor je mešovita šuma jele, bukve, crnog bora i hrasta kitnjaka.


 Pitajte nas Newsletter prijava facebook Tweeter Google Plus Instagram Beograd Jugozapadna Srbija Jugoistočna Srbija Vojvodina Kosovo
preporucujemo
Napiši putopis o destinaciji u Republici Srbiji
Napiši putopis o destinaciji u Republici Srbiji
Ovom prilikom obaveštavamo sve naše drage članove, i molimo vas da prenesete dalje glas o konkursu za novinarsku nagradu ove fondacije – za najbolje napisan putopis o destinaciji u Republici Srbiji.
Humanitarna akcija tokom ture Proleće na Šar - planini 24-26. maja 2019.
Humanitarna akcija tokom ture Proleće na Šar - planini 24-26. maja 2019.

Kao što smo i najavili naše 12. putovanje na Šar - planinu imalo je i humanitarni karter. Ovoga puta sakupili smo 27800 RSD i ...

Kape i šalovi
Kape i šalovi
Već deset godina proizvodimo udobne, jedinstvene, mekane, tople kape i šalove od uvezenog prediva, sastava 100% merino vuna. Želja da obradujete sebe i sebi drage osobe neobičnim i kvalitetnim, unikatnim proizvodima izradjenih spojem i do 10 niti vrhuns

prijatelji sajta


Tara Planina
Facebook

Anketa

Kako ste čuli za nas?


Google+

          izrada web sajtova     Copyright 2017 - SRBIJA ZA MLADE                                                                                                                         Design By JPON Design Studio