Srbija za mlade Srpski English
   O NAMA  POPUSTI  AKTUELNO  PUTOVANJA  PROJEKTI  BLOG  PREPORUKE    USLUGE  KONTAKT
Banner 1

"Nasa destinacija nikada nije mesto vec novi nacin posmatranja stvari..."

Rudnik u jesenjim bojama - pešačka tura 14/10/2018 - DIN 1300

Nazad na prethodnu ponudu «

Vrsta prevoza: Autobus
Način plaćanja: Unapred

Opis programa

Rudnik u jesenjim bojama - lakša pešačka tura 

Rudnik planinarenje

-Ukupna dužina staze 16 km
-Ukupan uspon 500 m
-Najniža tačka 678 m
-Najviša tačka 1132 m
-Kondiciona težina 3/10

Na 100 km od Beograda, izdiže se planina Rudnik, koja dominira Šumadijom. Na Rudniku zapravo ima osam vrhova iznad 1.000 m nadmorske visine (zanimljivo da ima dva koji se zovu Javor), a najviši je Cvijićev (1.132 m, ranije poznat kao Veliki Šturac). Između Cvijićevog vrha i Javora, nalazi se strogi rezervat prirode, Veliki Šturac kao prirodno dobro I kategorije. A na strmom, vulkanskom uzvišenju Ostrvica, su ostaci Jerininog grada. Reč je o ostacima turske varoši i tvrđave podignute na srpskom utvrđenju zvanom Rudnik u kome je umrla Prokleta Jerina, a nedaleko su ruševine muslimanske bogomolje Mise. Na Rudniku je bilo ostataka antičkog (rimskog) i srednjovekovnog rudarstva.

Zbog svojih izvanrednih klimatskih uslova – velikog broja sunčanih dana, povoljne ruže vetrova, visoke jonizacije vazduha i nezagađene prirodne sredine, Rudnik je još 1922. godine bio proglašen za vazdušnu banju. Njegovim bujnim, stasitim šumama bukve, hrasta, javora i mleča, vode staze zdravlja, kraj zanimljivih tajni koje ova planina čuva.

Kratak opis staze:
Dolazimo do centra Rudnika prevozom i potom nastavljamo peške do doma PTT iz Beograda, i dalje stazom nastavljamo ka srednjem Šturcu (Sedlo) 1113 mnv, zatim staza nas napred vodi do Velikog Šturca (Cvijićev vrh) 1132 mnv, Paljevine1052 mnv, Banetovog vrha i na kraju do malog Šturaca 1058 mnv, a potom se vraćamo u dom PTT.
Staza je laka, put uglavnom je traktorski, dužine oko 16 km.

Plan i program puta:

-7č. Polazak iz Beograda
-8:30 č Dolazak u dom PTT na Rudniku
-8:40-17 č pešačka tura
-18-19 č. planirana večera u planinarskom domu ili u restoranu "Kota 555"
-21:00 očekivani dolazak u Beograd

Oprema:
Cipele (poželjno planinarske), ranac, najmanje 2l vode, hrana,rezervna majice, kačket, krema za sunce, šuškavac, kabanica (u rezervi za slučaj kiše).

* U slučaju vremensih nepogoda tura se odlože.

CENA: 1.300 RSD

U cenu uključeno:

- Prevoz
- Usluge vodiča
- Organizacija i vođenje ture

U cenu nije uključeno:

- Obroci tokom ture
- Redovna godišnja članarina "Srbija za mlade" 500 RSD

➡Informacije i rezervacije na:

Tel.: 011/3670937
Mob.: 061/1627226
Viber: +381611627226
E-mail: srbijazamlade@gmail.com
Srbija za mlade, Balkanska 18, lokal 99, radno vreme - radnim danima 10-18č


Napomena: Dva dana pre putovanja kontaktirati organizatore za vreme i mesto polaska!


Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana preputovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 16. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi itd) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje.Shodno zakonu o turizmu Republike Srbije, ovaj program nije pokriven garancijama osiguranja u slučaju insoventnosti i naknadi štete. Cilj ovog putovanja jeste promocija i razvoj omladinskog turizma Srbije kao i promocija aktivnog odmora kod mladih.
Foto galerija
 Pitajte nas Newsletter prijava facebook Tweeter Google Plus Instagram Beograd Jugozapadna Srbija Jugoistočna Srbija Vojvodina Kosovo
preporucujemo
Bačko Podunvalje
Bačko Podunvalje
Rezervat biosfere “Bačko Podunavlje” se nalazi na severozapadu Vojvodine i deo je “Evropskog Amazona”, koje predstavlja jednu od najočuvanijih ritsko-močvarnih celina na čitavom toku Dunava. Ovaj jedinstveni rečni predeo područje je izuzetne biološke razn
Kape i šalovi
Kape i šalovi
Već deset godina proizvodimo udobne, jedinstvene, mekane, tople kape i šalove od uvezenog prediva, sastava 100% merino vuna. Želja da obradujete sebe i sebi drage osobe neobičnim i kvalitetnim, unikatnim proizvodima izradjenih spojem i do 10 niti vrhuns
Veseli spust
Veseli spust
VESELI SPUST je najstariji i najveseliji spust na vodama Srbije. Od srednjovekovnog grada Magliča do Kraljeva, na 25 km viugavog toka Ibra, preko 10.000 dobro raspoloženih spustaša učestvuje u najveselijoj povorci na vodama Srbije!

prijatelji sajta


Tara Planina
Facebook

Anketa

Kako ste čuli za nas?


Google+

          izrada web sajtova     Copyright 2017 - SRBIJA ZA MLADE                                                                                                                         Design By JPON Design Studio