Srbija za mlade Srpski English
   O NAMA  POPUSTI  AKTUELNO  PUTOVANJA  PROJEKTI  BLOG  PREPORUKE    USLUGE  KONTAKT
Banner 1

"Nasa destinacija nikada nije mesto vec novi nacin posmatranja stvari..."

Letovanje u Srbiji 2020 | Uvac - Zlatar - Zlatibor - DIN 25990

Nazad na prethodnu ponudu «

Vrsta prevoza: Autobus
Način plaćanja: Unapred

Opis programa

Ove godine sve nas je zatekla pandemija virusa covid-19, promenila naše planove, navike, kontakte i druženja sa dragim nam ljudima. Upravo je ova godina, usled restrikcija međunarodnih putovanja idealna za upoznavanje Srbije. Kako smo preskočili sve prolećne akcije i to vreme proveli uglavnom zatvoreni u svojim domovima, a samim tim mnogo se uželeli akcija u prirodi, ovog leta smo napravili jedinsven 7-dnevni program sa puno akcije na tri planine - Zlatibor, Zlatar i Jadovnik.

Ova godina je pravo vreme da provedeš leto u svojoj zemlji i uživaš u prirodi, avanturi i druženju.

TERMINI: 12-18. jula 2020. | 19-25. jula 2020. | 2-8. avgusta 2020.

Udahni Zlatar - gde srce kuca jače!

 

Zlatarsko jezero
Zlatarsko jezero (photo by Aleksandar Bubanja)

Spremili smo jedinstveno letovanje na planini Zlatar. Otkrij sva tri jezera Uvca (Zlatarsko, Uvačko, Radoinjsko), nešto drugačiji Zlatibor, nepregledne šume Zlatara, vidikovce i meandre, kanjone i divlji svet. Kupaj se na jezerima i uživaj u druženju i avanturi.

Za sve ljubitelje pešačenja organizujemo jedinstven hiking do vrha Zlatara - noćni uspon i doček svitanja na 1627 mnv.

Velika krseva - nocni uspon

Svitanje na Velikoj Krševi (photo by Aleksandar Bubanja)


Zlatarsko jezero


PROGRAM:

1. dan (Zlatibor): Polazak iz Beograda u ranim jutarnjim časovima. Vožnja preko Čačka, Užica do Zlatibora uz usputne pauze. Uspon na vrh Tornik i slobodno vreme u centru Zlatibora, poseta lokalnoj pijaci i opciono jahanje konja. Nastavak puta i dolazak u smeštaj na Zlataru. Slobodno vreme za odmor. Noćenje.

2. dan (Sopotnica/Mileševa): Nakon doručka odlazimo na obilzak jednog od najznačajniih srpskih srednjevekovnih manastira, manastira Mileševa. Posle obilaska manastira, odlazimo do jednog od najlepših vodopadau Srbiji, do vodopada Sopotnica na planini Jadovnik. Kraća pešačka tura na Jadovniku.  Povratak u smeštaj. Druženje u smeštaju. Noćenje.

3. dan (Radoinjsko jezero): Nakon doručka otkrivamo jedno novo uvačko jezero - Radoinjsko jezero. Prvo ćemo obići dva prelepa vidikovca iznad jezera, a posle uživamo u celodnevnom kupanju i igrama bez granica na jezeru. Mogućnost organizoavanja roštilja i fakultativnog abseiling-a na jednoj steni pored jezera. U večernjim satima druženje u smeštaju. Noćenje.

4. dan (Zlatar/Zlatrsko jezero) Nakon doručka krećemo do sela Vilovi. Pešačka
 tura od sela Vilovi do "carstva tišine", do mosta u mestu Puljci. Odlazimo do vidikovca Savina Stolica. Ako bude vrenemena odlazimo na kupanje na Zlatrsko jezero. Opciono ovog dana je moguće otići na rafting Limom, 25km raftinga, na potezu Brodarevo Petrovac.

5. dan (Zlatarsko jezero): Doručak u smeštaju i odlazak na Zlatarsko jezero. Celodnevna kajak avantura i kupanje na Zlatarskom jezeru. Povratak u smeštaj u popodnevnim časovima. Druženje u smeštaju. Noćenje.

6. dan (Sjeničko jezero): Nakon doručka fakultativna poseta avantra parku. U 12 h krećemo na Uvačko/Sjeničko jezero i otkrivamo magični kanjon Uvca (srpski Kolorado), kupamo se na jezeru kod Markove ravni i posećujemo jedinstveno stanište beloglavog supa gde organizujemo pešačku turu do vidikovca Molitva. Fakultativno vožnja brodićem i poseta Ledenoj pećini. Povratak u smeštaj u večernjim časovima. Druženje u smeštaju. Noćenje.

7. dan (Zlatar): U ranim jutarnjim časovima (01h) odlazak na hiking turu do najvišeg vrha Zlatara, vrha Velika krševa (1627mnv) i doček jutarnjih zraka sa pogledom na Durmitor, Prokletije, Sinjajevinu, Jadovnik (kružna tura oko 13 km ukupno)...Povratak u smeštaj, odmor i oko podneva odjava iz smeštaja. Polazak za Beograd.

Dolazak u Beograd u večernjim satima.

Tornik
Pogled sa Tornika (photo by Milan Branežac)


Vodopadi Sopotnice
Vodopadi Sopotnice (photo by Marko Novaković)


Manastir Mileseva
Manastir Mileševa (photo by Igor Plahćinski)


Radoinjsko jezero
Radoinjsko jezero (Photo by Aleksandar Bubanja)


Most na puljcima
Most na Puljcima (photo by Aleksandar Bubanja)

Kokin brod Zlatarsko jezero
Brana na Zlatarskom jezeru (photo by Aleksandar Bubanja)


Meandri Uvca - Sjenicko jezero
Sjeničko jezero (photo by Aleksandar Bubanja)

Rafting Lim


CENA: 25.990 din 

*za ovaj program možete iskoristiti vaučer za smeštaj Ministarstva turizma i cena će se umanjiti za 5000 din. Potrebno je da popunite vaućer za izabrani datum i vilu Zlatarku. Više informacija OVDE.

U cenu je uračunato:

 • 6 noćenja - smeštaj na bazi noćenja u vili Zlatarka
 • 6 polupansiona
 • Prevoz na svim relacijama po programu
 • Obilazak Zlatibora
 • Uspon na vrh Tornika
 • Obilazak vodopada na Sopotnici i pešačka tura
 • Obilazak manastira Mileševa
 • Kupanje, pešačke ture i igre na Radoinjskom jezeru
 • Kupanje i kajaking na Zlatarskom jezeru
 • Krstarenje Meandrima Uvca
 • Pešačka tura do mosta  u mestu Puljci i vidikovca Savina stlica.
 • Ulaznica za SRP Uvac i hiking tura do vidikovca Molitva
 • Igre bez granica
 • Turistički vodič/pratilac grupe
 • Toškovi organizovanje programa


U cenu nije uključeno:

 • Ručkovi
 • Opcioni abseilling na Radoinjskom jezeru
 • Opciona poseta avantura parku  500 din
 • Opcioni odlazak na rafting Limom 3000 din po osovi (prevoz, oprema, skiperi)
 • Individualne troškove članova i redovnu godišnju članarinu SZM 500 din.


*Za sopstveni prevoz cena se umanjuje za 1000 din. (u tom slučaju se na sve aktivnosti ide sop. prevozom)

**Postoji i mogućnost lanč paketa ili organizovanje roštiljanja za ručak

Obavezna oprema: nošenje maski i rukavica dok smo u busu, kupaći kostimi, kačket/šešir, krema za sunčanje, papuče, patike sa boljim đonom, dovoljno vode za ceo dan.

Način plaćanja: 

Preko tekućeg računa po izdatim instrukcijama organizacije, 50% prilikom rezervacije, ostatak do 5 dana pred put.

Informacije i rezervacije na:

Tel: 011/3670937
Mob: 061/1627226
Viber/WA: +381611627226
E-mail: srbijazamlade@gmail.com
Srbija za mlade, Balkanska 18, lokal 73

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana pre putovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 15. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi,dejstvo više sile itd) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje. Shodno zakonu o turizmu Republike Srbije, ovaj program nije pokriven garancijama osiguranja u slučaju insoventnosti i naknadi štete. Program se organizuje za članove uduženja i cilj ovog putovanja jeste promocija i razvoj omladinskog turizma Srbije kao i promocija aktivnog odmora kod mladih.
Foto galerija
 Pitajte nas Newsletter prijava facebook Tweeter Google Plus Instagram Beograd Jugozapadna Srbija Jugoistočna Srbija Vojvodina Kosovo
preporucujemo
Napiši putopis o destinaciji u Republici Srbiji
Napiši putopis o destinaciji u Republici Srbiji
Ovom prilikom obaveštavamo sve naše drage članove, i molimo vas da prenesete dalje glas o konkursu za novinarsku nagradu ove fondacije – za najbolje napisan putopis o destinaciji u Republici Srbiji.
Humanitarna akcija tokom ture Proleće na Šar - planini 24-26. maja 2019.
Humanitarna akcija tokom ture Proleće na Šar - planini 24-26. maja 2019.

Kao što smo i najavili naše 12. putovanje na Šar - planinu imalo je i humanitarni karter. Ovoga puta sakupili smo 27800 RSD i ...

Kape i šalovi
Kape i šalovi
Već deset godina proizvodimo udobne, jedinstvene, mekane, tople kape i šalove od uvezenog prediva, sastava 100% merino vuna. Želja da obradujete sebe i sebi drage osobe neobičnim i kvalitetnim, unikatnim proizvodima izradjenih spojem i do 10 niti vrhuns

prijatelji sajta


Tara Planina
Facebook

Anketa

Kako ste čuli za nas?


Google+

          izrada web sajtova     Copyright 2017 - SRBIJA ZA MLADE                                                                                                                         Design By JPON Design Studio