Srbija za mlade Srpski English
   O NAMA  POPUSTI  AKTUELNO  PUTOVANJA  PROJEKTI  BLOG  PREPORUKE    USLUGE  KONTAKT
Banner 1

"Nasa destinacija nikada nije mesto vec novi nacin posmatranja stvari..."

OZREN | Sokobanja - Vodopad Ripaljka 06/06/2020 - DIN 2200

Nazad na prethodnu ponudu «

Vrsta prevoza: Autobus
Način plaćanja: Unapred

Opis programa

SOKOBANJA - SOKO GRAD, DOĐEŠ STAR, ODEŠ MLAD!
B. Nušić

Jednodnevna poseta Ozrenu, Sokobanji i njenim izletištima:

TERMIN: 06.06.2020.

-OZREN- Vodopad Ripaljka, na reci Gradašnici, koji je periodičan i visok 17.5m, predstavlja jedan od najlepših i najvećih vodopada u Srbiji, zakonom je zaštićen 1948. godine.

-LEPTARIJA- najposećenije i najpoznatije sokobanjsko izletište. Šetnja do Lepterije vodi kroz predivne predele koje obiluju zelenilom. Na samom izletištu, koje se nalazi pored reke Moravice postoji deo sa letnjikovcima i klupama, kao i mesta gde se može praviti roštilj i drugi specijaliteti. Izletište je zaštćeno zakonom i proglašeno predelom izuzetnih odlika. Pored puta koji vodi ka izletištu Lepterija odvajanje na desno vodi ka crkvi Svete Marije. S Lepterije se, drvenim mostićem preko reke Moravice, dolazi do staze koja vodi do prirodnog fenomena poznatog kao Bogorodica u steni.

-SOKOGRAD- 400m uzvodnije od Leptarije. Sokograd je imao neverovatnu prošlost, podignut da brani i čuva, više puta razaran, dišući istim ritmom kao i država kojoj pripada, neodvojivi deo jedne celine – Srbije, jasno je zašto se smatra jednim on najznačajnih spomenika naše istorije i kulture. 1982.godine i biva proglašen za Spomenik kulture od velikog značaja i stavljen pod zaštitu Republike Srbije. Velika imena srpske istorije koračala su njime, među njime je i čuveni hajduk Veljko Petrović.

Dužina staze: 15 km

Uspon 780m

Kondiciona težina 5/10

Kratak opis staze:

Staza kreće od poznatog banjskog izletišta „Borići“, strmom zemljanom stazom ka vidikovcu zvanom „Janior“, mesta zvanog „Strelište“, banjskog izletišta „Lepterija“. „Stari bresta“,  strmim usponom delom zemljanom, a delom kamenitom stazom do poznatog Spomenika kulture - srednjovekovnog grada „Sokograda“, banjskog izletišta „Barudžija“, spomenika prirode Vodopad „Ripaljka“. niz rečicu Gradašnicu do „Grudonjskih vodenica“ i crkve „Ognjene Marije“, stadiona „Bata Nole“ i naselja „Podina“, izletištu Park-šuma „Čuka 2“ i na kraju se stiže do izletište„Borići“ odakle smo i krenuli.


PLAN I PROGRAM PUTA:

- 6 h polazak iz Beograda 

- 09.00h dolazak u Sokobanja

- 09.30 - 16h pešačka tura sa pauzama, hrana iz ranca 

- 17 - 19h  slobodno vreme u Sokobanji

- 22:00 h očekivani dolazak u Beograd


OPREMA: Duboke cipele (poželjno planinarske), duge pantalone, višelojna garderoba u zavisnosti od vremenskih uslova, kačket, krema za sunce...

*U REZERVI U RANCU PONETI šuškavavac / wndstop jaknu, najmanje 2 majice, KABANICU (ZA SLUČAJ KIŠE), upaljač, lampu (po mogućstvu čeonu).

HRANA I VODA: Dovoljno hrane za ceo dan i najmanje 2 l vode. Uvek ponesite nešto slatko sa sobom (čokoladice, banane..).

Svi učesnici potpisuju IZJAVU UČESNIKA AKTIVNOSTI i moraju da se tokom pešačke ture drže grupe i da pošuju odluke i istrukcije vodiča tokom ture.

Poštujete prirodu. Ponesite kese za smeće i nikad ne ostavljajte ništa za sobom.

CENA: 2.200 din.

U cenu uključeno:

- Prevoz 

- Usluge vodiča

- Organizacija i vođenje ture

U cenu nije uključeno:

- Hrana i piće na turi

- Redovna godišnja članarina "Srbija za mlade" 500 RSD

- Doplata za polazak iz Novog Sada 1000RSD


NAPOMENE:

*Dva dana pred put kontaktirati organizaciju za vreme i mesto polaska i broj vodiča!

**Nošenje maski i rukavica dok smo u busu je obavezno

***Može se desiti da vodopad bude imao manje vode!NAČIN PLAĆANJA: Preko tekućeg računa po izdatim instrukcijama organizacije, 50% prilikom rezervacije, ostatak do 5 dana pred put.

Informacije i rezervacije na:

Tel: 011/3670937
Mob: 061/1627226
Viber: +381611627226
E-mail: srbijazamlade@gmail.com
Srbija za mlade, Balkanska 18, lokal 73.


Informacije i rezervacije za polazak iz Novog Sada:

 

Zmaj Jovina 26, Poslovni centar Lupus lokal 132, I sprat
Radnim danima 13-17h
Tel: 064/1001520
E-mail: srbijazamladenovisad@gmail.com

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana preputovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 16. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi itd) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje. Shodno zakonu o turizmu Republike Srbije, ovaj program nije pokriven garancijama osiguranja u slučaju insoventnosti i naknadi štete. Cilj ovog putovanja jeste promocija i razvoj omladinskog turizma Srbije kao i promocija aktivnog odmora kod mladih.


 Pitajte nas Newsletter prijava facebook Tweeter Google Plus Instagram Beograd Jugozapadna Srbija Jugoistočna Srbija Vojvodina Kosovo
preporucujemo
Napiši putopis o destinaciji u Republici Srbiji
Napiši putopis o destinaciji u Republici Srbiji
Ovom prilikom obaveštavamo sve naše drage članove, i molimo vas da prenesete dalje glas o konkursu za novinarsku nagradu ove fondacije – za najbolje napisan putopis o destinaciji u Republici Srbiji.
Humanitarna akcija tokom ture Proleće na Šar - planini 24-26. maja 2019.
Humanitarna akcija tokom ture Proleće na Šar - planini 24-26. maja 2019.

Kao što smo i najavili naše 12. putovanje na Šar - planinu imalo je i humanitarni karter. Ovoga puta sakupili smo 27800 RSD i ...

Kape i šalovi
Kape i šalovi
Već deset godina proizvodimo udobne, jedinstvene, mekane, tople kape i šalove od uvezenog prediva, sastava 100% merino vuna. Želja da obradujete sebe i sebi drage osobe neobičnim i kvalitetnim, unikatnim proizvodima izradjenih spojem i do 10 niti vrhuns

prijatelji sajta


Tara Planina
Facebook

Anketa

Kako ste čuli za nas?


Google+

          izrada web sajtova     Copyright 2017 - SRBIJA ZA MLADE                                                                                                                         Design By JPON Design Studio