Srbija za mlade Srpski English
   O NAMA  POPUSTI  AKTUELNO  PUTOVANJA  PROJEKTI  BLOG  PREPORUKE    USLUGE  KONTAKT
Banner 1

"Nasa destinacija nikada nije mesto vec novi nacin posmatranja stvari..."

Šar planina - Najlepši deo - Bistra 2651m n.v. - Ošljak 2212m n.v. - DIN 4300

Nazad na prethodnu ponudu «

Vrsta prevoza: Autobus
Način plaćanja: Unapred

Opis programa

Sa brojnim glacijalnim i raznovrsnim oblicima glacijalnog reljefa, Šar-planina predstavlja pravi muzej glacijalnog reljefa pod otvorenim nebom.

Sa 147 vrsta leptira, Šar-planina je najbogatije područje Evrope. Ova planina zbog svojih prirodnih i antropogenih vrednosti proglašena je nacionalnim parkom 1986. godine. Sudar mediteranskih i kontinentalnih uticaja duž visokog šarskog bedema, uticao je na pojavu različitih mikroklimatskih varijanti. Kulturno-istorijsko nasleđe Nacionalnog parka Šar planina se odlikuje velikim bogatstvom, raznovrsnošću i posebnim značajem za srpski identitet i istoriju. Pored srednjevekovnih utvrđenja, naselja i mostova, posebnu dragocenost predstavljaju 34 srednjevekovne crkve i manastira.

Šar planina je lepotica među srpskim planinama! PROGRAM:

 • PETAK:
 • -17.00h polazak iz Beograda. Napomena: Dva dana pre putovanja kontaktirati organizatore za mesto polaska i broj vodiča!

  -23.30h dolazak u Brezovicu, smeštaj i slobodno vreme. 

  -Noćenje  SUBOTA: 

  Opcija 1 - Uspon na Ljuboten
  - Dužina staze oko 20 km
  - Kondiciona težina 6/10
  - Najniža tačka 1720 mnv 
  - Najviša tačka 2499 mnv 

  Opcija 2 - Uspon na Livadičko jezero
  -Dužina staze oko 11 km 
  -Visinska razlika oko 450 m
  -Kondiciona težina 4/10
  -Najniža tačka 1720 mn
  v
  -Najviša tačka 2170 mnv   
  -Ustajanje oko 6.00h

  -6.30h polazak od Ski centra Brezovica odakle krećemo na uspon do Livadičkog (Štrbačkog) jezero 2173 mnv i jača grupa (opcija 2) nastavlja do imspozatnog vrha Ljuboten, sa koga se, ili sa staze koja vodi do njega, vidi skoro celo Kosovo i Metohija i planine i gradovi u Makedoniji (Skoplje, Kumanovo). Povratak istim putem, pogled na Sirinićku Župu, Kosmet, greben Ošljaka, Ostrvicu. Imaćemo priliku za odmor, uživanje u prelepim prirodi i fotografisanje. Vraćamo se do ski centra. Zatim spuštanje na Durlov potok. Durlov potok leži u istoimenom cirku ispod vrha Crni kamen.

  -Dolazak u smeštaj

  -Večera, odmor, druženje, zabava uz muziku :)

  -Noćenje  NEDELJA:

  -Ustajanje u 6.00 i doručak

  -Polazak sa Ski centra Brezovice u 07.00h, idemo do sela Sevce na 1100 mnv, odakle polazi uspon na Ostrvicu. Sam uspon ako se ide srednjom brzinom hoda je oko 3h. Kada stignemo na vrh, imaćemo priliku da vidimo prizor koji ostavlja bez daha i koji svakako treba doživeti. Sa ovog veličanstvenog vrha se vidi skoro celo Kosovo i Metohija, greben Šare sve do vrha Vrtop. Sa Ostrvice se vidi Šara kao na dlanu, masiv Prokletija, Paštrik, Koritnik. 

  -Povratak nazad 

  -Oko 15/16h polazak za Beograd

  -Dolazak u Beograd u kasnim večernjim satima

  *Hranu možete poneti ili unapred naručiti ishranu u odmaralištu "Sport Tursa"

  **Cena obroka u odmaralištu je 3 evra doruk i 4€ ručak i večera.

  ***Na ski centru tokom leta ne radi prodavnica tako da morate sve što vam treba poneti u torbu. Naš savet je da 2 dana pred put napišete listu i kupite unapred sve što vam treba.

  ****Svi učesnici moraju da se tokom pešačke ture drže grupe i da se ponašaju u skladu sa savetima planinarskih vodiča!


  OPREMA: Planinarske cipele, duge pantalone, višelojna garderoba u zavisnosti od vremenskih uslova, štapovi, kačket, krema za sunce, naočare za sunce. U REZERVI U RANCU PONETI: šuškavavac / windstop jaknu, najmanje 2 majice, KABANICU ( ZA SLUČAJ KIŠE), upaljač, lampu (po mogućstvu čeonu).

  HRANA I VODA: Možete poneti dovoljno hrane (teže kvarljive namirnice) za sve dane i najmanje 2l vode na svaki uspon. Vodu možete natočiti na Brezovici.

  Poštujete prirodu. Ponesite kese za smeće i nikad ne ostavljajte ništa za sobom.

  SMEŠTAJ:

  1. Odmaralište „SPORT TOURS-a“ se nalazi odmah pored ski staza i žičare, na nadmorskoj visini od 1.730 metara. Kapacitet ovog objekta je do 100 ležajeva u dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama. Svaka soba ima svoje kupatilo.
  Odmaralište poseduje i restoran koji se nalazi u sklopu objekta.

     PROMO CENA: 4300 RSD

  U cenu uključeno:

  - Prevoz

  - Smeštaj dve noći u odmaralištu "Sport Tursa" na ski centru Brezovica

  - Usluge vodiča

  - Organizacija i vođenje ture


  U cenu nije uključeno:

  - Obroci tokom ture

  - Redovna godišnja članarina "Srbija za mlade" 500 RSD

  Informacije i rezervacije na:

  Tel: 011/3670937
  Mob: 061/1627226
  Viber: +381611627226
  E-mail: srbijazamlade@gmail.com
  Srbija za mlade, Balkanska 18, lokal 99, radno vreme - radnim danima 10-18h.
  Napomena: Dva dana pre putovanja kontaktirati organizatore za broj telefona vodiča i mesto polaska.

  Krajnji rok za prijavljivanje je 10 dana pre putovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 35. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi itd.) od strane organizacije je do 3 dana pre putovanja. Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 10 dana pred putovanje.

  
   Pitajte nas Newsletter prijava facebook Tweeter Google Plus Instagram Beograd Jugozapadna Srbija Jugoistočna Srbija Vojvodina Kosovo
  preporucujemo
  Bačko Podunvalje
  Bačko Podunvalje
  Rezervat biosfere “Bačko Podunavlje” se nalazi na severozapadu Vojvodine i deo je “Evropskog Amazona”, koje predstavlja jednu od najočuvanijih ritsko-močvarnih celina na čitavom toku Dunava. Ovaj jedinstveni rečni predeo područje je izuzetne biološke razn
  Kape i šalovi
  Kape i šalovi
  Već deset godina proizvodimo udobne, jedinstvene, mekane, tople kape i šalove od uvezenog prediva, sastava 100% merino vuna. Želja da obradujete sebe i sebi drage osobe neobičnim i kvalitetnim, unikatnim proizvodima izradjenih spojem i do 10 niti vrhuns
  Veseli spust
  Veseli spust
  VESELI SPUST je najstariji i najveseliji spust na vodama Srbije. Od srednjovekovnog grada Magliča do Kraljeva, na 25 km viugavog toka Ibra, preko 10.000 dobro raspoloženih spustaša učestvuje u najveselijoj povorci na vodama Srbije!

  prijatelji sajta


  Tara Planina
  Facebook

  Anketa

  Kako ste čuli za nas?


  Google+

            izrada web sajtova     Copyright 2017 - SRBIJA ZA MLADE                                                                                                                         Design By JPON Design Studio