Srbija za mlade Srpski English
   O NAMA  POPUSTI  AKTUELNO  PUTOVANJA  PROJEKTI  BLOG  PREPORUKE    USLUGE  KONTAKT
Banner 1

"Nasa destinacija nikada nije mesto vec novi nacin posmatranja stvari..."

VIDOVDAN NA ŠAR-PLANINI I 28-30/6/2019 - DIN 4500

Nazad na prethodnu ponudu «

Vrsta prevoza: Autobus
Način plaćanja: Unapred

Opis programa

Već 14. put u poslednje 3 godine posećujemo NP Šar-planinu sa srpske strane. Ovoga puta dolazimo na početku leta, kada njegova zaštićena područja bujaju od života. Kada čujemo božanstvenu pesmu ptica i posmatramo cvetne livade, pašnjake, zelene listopdane šume, nestvarne četininare, lednička jezera, cirkove, snežanike, planiske potoke, vodopade...

Ovu akciju organizujemo povodom republičke akcije Planinarskog saveza Srbije "Vidovdan na Šar-planini" u organizaciji PSK Uspon iz Štrpca i PSD Kopaonik iz Leposavića.

Šara je kraljica naših planina, krov Srbije sa preko 100 vrhova viših od 2000 m i 30 vrhova viših od 2500 m. Sa 100 cirkova i 70 ledničkih jezera prirodni je muzej glacijalnog reljefa pod otvorenim nebom.

Šar planina je lepotica među srpskim planinama!

Ovo putovanje imaće i humanitarni karakter. Prikupljaćemo pomoć za jednu srpsku višečlanu porodicu iz Štrpca. Pa ko bude želeo moćiće da daj svoj prilog u nekoj robi ili novcu.Pogled na Ljboten i Livadičko jezero
Pogled na LJuboten sa staze koja vodi do njega
Cirk Durlovog potoka

VAŽNO!!!
Za ovu akciju je potrebano da učesnici imamju dobru kondiciju za pešačenje i najbitnije da su zdravi i da nemamju nikakav ozbiljan zdravstveni problem. Ako postoji neki zdravstveni problem učesnik je dužan da to prijavi prilikom prijavljivanja za akciju.

 

PETAK

-Polazak iz Beograda u 6.00, vožnja Ibarskom, zatim autopetem Ljig - Preljina, nasatavak preko Kraljeva, Raške, Leposavića, gde presedamo u bus sa kosovskim tablama.

-Obilazak Gazimestana oko 13.00 i Gračanice oko 15.00

-Oko 18.00 dolazak u Štrpce i slobodno vreme u gradu

-Oko 20.00 dolazak u smeštaj na ski centru Brezovica

-Noćenje 

 

SUBOTA

Imamo dve opcije: Lakši i teži uspon

Opcija 1:

Uspon na Ljuboten (2499 mnv)

-Ukupna dužina staze oko 22 km

-Najniža tačka 1720 mnv

-Najviša tačka 2499 mnv

-Kondiciona težina 7/10

 

Opcija 2:

Uspon do Livadičkog jezera (2173 mnv)

-Ukupna dužina oko 11 km

-Visinska razlika 450 mnv

-Najniža tačka 1740 mnv

-Najviša tačka 2190 mnv

-Koniciona težina 4/10

 

-Ustajanje oko 5.30

-Pre 6.00 polazak od Ski centra Brezovica na uspon do Livadičkog (Štrbačkog) jezero 2173 mnv. Jača grupa (opcija 2) nastavlja od jezera do impozantnog vrha Ljuboten, sa kojeeg se, ili sa staze koja vodi do njega, vidi skoro celo Kosovo i Metohija, kao i planine i gradovi u Makedoniji (Skoplje, Kumanovo, Tetovo). Povratak istim putem, pogled na Sirinićku Župu, Kosmet, greben Ošljaka, Ostrvicu. Imaćemo pauzu za odmor, uživanje u prelepim prirodi i fotografisanje. Vraćamo se do ski centra. Zatim spuštanje na Durlov potok.  Durlov potok leži u istoimenom cirku ispod vrha Crni kamen, koji se nalazi na 2.536 mnv.

-Dolazak u smeštaj

-Večera, odmor, druženje, zabava uz muziku :)

-Noćenje

 

NEDELJA

Uspon na Ostrvicu (2092 mnv)

-Ukupna dužina oko 14 km

-Visinska razlika 1000 mnv

-Najniža tačka 1100 mnv

-Najviša tačka 2092 mnv

-Koniciona težina 5/10

 

-Ustajanje u 6.00 i doručak

-Polazak sa Ski centra Brezovice u 07.00, idemo do sela Sevce na 1100 mnv, odakle polazi uspon na Ostrvicu. Sam uspon ako se ide srednjom brzinom hoda je oko 3h. Kada stignemo na vrh, imaćemo priliku da vidimo prizor koji ostavlja bez daha i koji svakako treba doživeti. Sa ovog veličanstvenog vrha se vidi skoro celo Kosovo i Metohija, greben Šare sve do vrha Vrtop. Sa Ostrvice se vidi Šara kao na dlanu, masiv Prokletija, Paštrik, Koritnik. 

-Povratak nazad 

-Oko 15/16h polazak za Beograd

-Dolazak u Beograd u kasnim večernjim satima

 

►►►Hranu možete poneti ili unapred naručiti ishranu u odmaralištu "Sport Tursa"

 


Stojkova kuća na ski centru Brezovica


Manastir Gračanica


**Cena svih obroka u odmaralištu je ukupno 2300 din. (u PETAK večera u restoranu smeštaja; U SUBOTU doručak i ručak kao lanč paket i  včera u restoranu, u NEDELjU doručak u restoranu i ručak kao lanč paket.

***Na ski centru tokom leta ne radi prodavnica tako da morate sve što vam treba poneti u torbu. Naš savet je da 2 dana pred put napišete listu i kupite unapred sve što vam treba.

****Svi učesnici moraju da se tokom pešačke ture drže grupe i da se ponašaju u skladu sa savetima planinarskih vodiča!

OPREMA: Planinarske cipele (onbavezno), duge pantalone, višelojna garderoba u zavisnosti od vremenskih uslova, štapovi, kačket, krema za sunce, naočare za sunce. U REZERVI U RANCU PONETI: šuškavavac / vetrovku, najmanje 2 majice, KABANICU ( ZA SLUČAJ KIŠE), upaljač, lampu (po mogućnostvi čeonu).

HRANA I VODA: Možete poneti dovoljno hrane (teže kvarljive namirnice) za sve dane ili unapred se javiti za hranu u restoranu odmarališta, zatim najmanje 2l vode na svaki uspon. 
Vodu možete natočiti na Brezovici.

Poštujete prirodu. Ponesite kese za smeće i nikad ne ostavljajte ništa za sobom.

SMEŠTAJ:

 Odmaralište „SPORT TOURS-a“ se nalazi odmah pored ski staza i žičare, na nadmorskoj visini od 1.730 metara. Kapacitet ovog objekta je do 100 ležajeva u dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama. Svaka soba ima svoje kupatilo. Sobe su čiste, ali smeštaj je skroman i nije za ljude koji traže komfor! Odmaralište poseduje i restoran koji se nalazi u sklopu objekta.

 


CENA: 4500 RSD

U cenu uključeno:

- Prevoz

- Smeštaj dve noći u odmaralištu "Sport Tursa" na ski centru Brezovica

- Usluge vodiča

- Organizacija i vođenje ture


U cenu nije uključeno:

- Obroci tokom ture

- Redovna godišnja članarina "Srbija za mlade" 500 RSD


NAPOMENE

Veoma je bitno da je učesnik/ca dovoljno fizički spreman/a za pešečenje i da učesnik/ca nema nekih zdravstvenih problema zbog kojih ne bi mogao/la da izdrži uspon.

Vodič uspona zadržava pravo da ne dozvoli učešće na stazi učesnicima sa neodgovarajućom opremom kao i da udalji sa uspona nedisciplinovane učesnike. Organizator ne odgovara za eventualne povrede i nesrećne slučajeve izazvane samovoljom pojedinaca, nesreće izazvane zdravstvenim problemima koje učesnici nisu prijavili vodičima, kao i za nesreće izazvane pod uticajem alkohola i drugih nedozvoljenih sredstava.

Ako učesnik ima bilo koji zdravstveni problem dužan je da ga prijavi organizatoru prilikom prijavljivanja na akciju.

 

Informacije i rezervacije na:

Tel: 011/3670937
Mob: 061/1627226
Viber: +381611627226
E-mail: srbijazamlade@gmail.com
Srbija za mlade, Balkanska 18, lokal 99, radno vreme - radnim danima 10-18h.
Napomena: Dva dana pre putovanja kontaktirati organizatore za broj telefona vodiča i mesto polaska.

Krajnji rok za prijavljivanje je 10 dana pre putovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 35. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi itd.) od strane organizacije je do 3 dana pre putovanja. Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 10 dana pred putovanje. Shodno zakonu o turizmu Republike Srbije, ovaj program nije pokriven garancijama osiguranja u slučaju insoventnosti i naknadi štete. Cilj ovog putovanja jeste promocija i razvoj omladinskog turizma Srbije kao i promocija aktivnog odmora kod mladih.  
Ski centar Brezovica


Simbol Šar-planine podno vrha Ljuboten


Pogled sa Ošljaka na Ostrvicu i selo SevceVodopad na Durlovom potoku


Livadičko jezero


Obeležavanje Vidovdana na Gazimestanu


 Pitajte nas Newsletter prijava facebook Tweeter Google Plus Instagram Beograd Jugozapadna Srbija Jugoistočna Srbija Vojvodina Kosovo
preporucujemo
Humanitarna akcija tokom ture Proleće na Šar - planini 24-26. maja 2019.
Humanitarna akcija tokom ture Proleće na Šar - planini 24-26. maja 2019.

Kao što smo i najavili naše 12. putovanje na Šar - planinu imalo je i humanitarni karter. Ovoga puta sakupili smo 27800 RSD i ...

Bačko Podunvalje
Bačko Podunvalje
Rezervat biosfere “Bačko Podunavlje” se nalazi na severozapadu Vojvodine i deo je “Evropskog Amazona”, koje predstavlja jednu od najočuvanijih ritsko-močvarnih celina na čitavom toku Dunava. Ovaj jedinstveni rečni predeo područje je izuzetne biološke razn
Kape i šalovi
Kape i šalovi
Već deset godina proizvodimo udobne, jedinstvene, mekane, tople kape i šalove od uvezenog prediva, sastava 100% merino vuna. Želja da obradujete sebe i sebi drage osobe neobičnim i kvalitetnim, unikatnim proizvodima izradjenih spojem i do 10 niti vrhuns

prijatelji sajta


Tara Planina
Facebook

Anketa

Kako ste čuli za nas?


Google+

          izrada web sajtova     Copyright 2017 - SRBIJA ZA MLADE                                                                                                                         Design By JPON Design Studio