Srbija za mlade Srpski English
   O NAMA  POPUSTI  AKTUELNO  PUTOVANJA  PROJEKTI  BLOG  PREPORUKE    USLUGE  KONTAKT
Banner 1

"Nasa destinacija nikada nije mesto vec novi nacin posmatranja stvari..."

Baranda / Carska bara / Belo blato / dvorac Kaštel | 05/04/2020 ODLOŽENO - DIN 1990

Nazad na prethodnu ponudu «

Vrsta prevoza: Autobus
Način plaćanja: Unapred

Opis programa

Baranda / Carska bara / Belo blato / dvorac Kaštel  05/04/2020

Obilazimo:
1.Barandu - mesto koje je postalo poznato po seriji "Vratiće se rode", kao i po snimanju serija i filma "Montevideo, bog te video". Obilazimo centar sela, vatrogasni dom, prolazimo pored čuvene Tozove kuće, kao i mnogih drugih kuća i mesta gde je snimana serija "Vratiće se rode". Zatim obilazimo i seosku crkvu, kao i teren FK Radnički - Baranda.

2.Carska Bara - Carska bara je od 1989. godine Specijalni rezervat prirode Stari Begej. Ovde rastu brojne autohtone vrste biljaka, a tu su i životinje poput divlje svinje, zeca, srne, belouške, šarenog daždevnjaka…Ona je dom za čak 240 vrsta ptica, upisana je i na listu UNESKO-a kao močvarno područje od međunarodnog značaja.

Obilazak rezervata turističkim brodom u trajanju od oko 2 sata (foto Safari), edukativni deo o samom rezervatu kao i o flori i fani u ovom „rajskom mestu“. Obilazak rezervata „Stazom zdravlja“ u dužini od 4 km u trajanju oko 1 sat (edukativni deo sa vodičem tokom šetnje).

3.Belo blato, obilazak seoske škole koja je izgrađena je 1893 godine. Škola se pohađa uporedo na tri jezika: slovačkom, mađarskom i srpskom. U krugu škole nalazi se i Etno kuća koja je otvorena za posetioce, kao i etno učionica sa suvenirnicom, obilazak ovog živopisnog sela.
Zatim obilazimo etno kompleks i salaš "Lujza" u Belom blatu, prelepo uređeno mesto gde možemo videti razne domaće, kao i autohtone vrste domaćih životinja. Ovaj kompleks se nalazi pored kanala i nudi svojim posetiocima mogućnost pecanja.

4.Dvorac Kaštel, u selu Ečka - upoznavanje sa dvorcem, kao i prelepim parkom na imanju dvorca. Podignut je 1820. godine u engleskom stilu. Dvorac je izgradio Lazar Agošton da mu služi kao vlastelinski dvorac. Celokupno zdanje okružuje velelepni park, koji je takođe nedavno obnovljen i revitalizovan, u neposrednoj blizini nalazi se starinski toranj za vodu koji izgleda kao mala tvrđava, zatim katolička crkva iz 1864. godine zadužbina Lazara Lukača.

PROGRAM:
8h polazak iz Beograda
9h dolazak u Barandu
9-10:15 obilazak sela
11h dolazak u Carsku baru
11-13h obilazak Carske Bare (krstareneje + pešačenje)
13h polazak za Belo blato
13:15-16:15 obilazak Belog Blata i ručak + pecanje na salašu
16:40- 17:30 dolazak u Ečku, obilazak dvorca "Kaštel"
18:00 dolazak u Etno kompleks Tiganjica
19:30 polazak za Beograd
21h očekivani dolazak u Beograd

CENA: 1.990 rsd

U cenu uključeno:

- prevoz
- krstarenje brodićem
- ulaznice za rezervat i edukativni deo o rezervatu
- usluge vodiča i organizacije ture

U cenu nije uračanato:

-redovna godišnja članarina Srbija za mlade 500 din

-ručak u etno kompleksu "Luiza" u Belom blatu (uz naručeni ručak imamo mogučnost da pecamo)

PRIJAVE:

061/1627226
srbijazamlade@gmail.com
Balkanska 18 (TC Ivanijum, lokal 99)
Radnim danima 10-18h


Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana preputovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 16. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi itd) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje. Shodno zakonu o turizmu Republike Srbije, ovaj program nije pokriven garancijama osiguranja u slučaju insoventnosti i naknadi štete. Cilj ovog putovanja jeste promocija i razvoj omladinskog turizma Srbije kao i promocija aktivnog odmora kod mladih. Pitajte nas Newsletter prijava facebook Tweeter Google Plus Instagram Beograd Jugozapadna Srbija Jugoistočna Srbija Vojvodina Kosovo
preporucujemo
Humanitarna akcija tokom ture Proleće na Šar - planini 24-26. maja 2019.
Humanitarna akcija tokom ture Proleće na Šar - planini 24-26. maja 2019.

Kao što smo i najavili naše 12. putovanje na Šar - planinu imalo je i humanitarni karter. Ovoga puta sakupili smo 27800 RSD i ...

Kape i šalovi
Kape i šalovi
Već deset godina proizvodimo udobne, jedinstvene, mekane, tople kape i šalove od uvezenog prediva, sastava 100% merino vuna. Želja da obradujete sebe i sebi drage osobe neobičnim i kvalitetnim, unikatnim proizvodima izradjenih spojem i do 10 niti vrhuns
Belocrkvanska jezera
Belocrkvanska jezera
Bela Crkva se nalazi u Južnom Banatu, sto kilometara istočno od Beograda. Uz sam grad smeštena su i Belocrkvanska jezera: Glavno, Vračevgajsko, Šaransko, Šljunkara...koja predstavljaju jedinstvenu turističku ponudu u Vojvodini.

prijatelji sajta


Tara Planina
Facebook

Anketa

Kako ste čuli za nas?


Google+

          izrada web sajtova     Copyright 2017 - SRBIJA ZA MLADE                                                                                                                         Design By JPON Design Studio