Srbija za mlade Srpski English
   O NAMA  POPUSTI  AKTUELNO  PUTOVANJA  PROJEKTI  BLOG  PREPORUKE    USLUGE  KONTAKT
Banner 1

"Nasa destinacija nikada nije mesto vec novi nacin posmatranja stvari..."

DELIBLATSKA PEŠČARA | idila evropske pustinje 23/02/2020 - DIN 1500

Nazad na prethodnu ponudu «

Vrsta prevoza: Autobus
Način plaćanja: Unapred

Opis programa

Deliblaska peščara → Sportsko-rekreativni centar „ČARDAK“

- Lakša pešačka tura

- Dužina staze je oko 15 km

- Visinska razlika oko 100 m

- Kondiciona težina 2/10


Foto: Boris Petkovic

U jugoistočnom delu panonske nizije, u Banatu, nalazi se najveća evropska kontinentalna peščara koja ubuhvata blizu 35000 hektara površine. Elipsastog je oblika i orjentisana je u pravcu jugoistok – severozapad.

U jedinstvenom mozaiku ekosistema, nalaze se tipične vrste flore i faune od kojih su mnoge prirodne retkosti značajne po međunarodnim kriterijumima.

- SRC „Čardak“ smešten je u šumovitom delu Peščare na svega 7 kilometara od sela Deliblato. Čardak je okružen stazama koje su opremljene informativnim tablama, odmorištima i vidikovcima, omogućava upotpunjen boravak u prirodi učenicima, studentima i posebno stručnjacima iz sfere bioloških nauka.

PLAN I PROGRAM PUTA:

►7h
Polazak iz Beograda i vožnja preko Pančeva, s.Dolovo, s. Mramorak, s. Deliblato do SRC „Čardak“.
.
►8.45h
Dolazak u SRC „Čardak“ i priprema za pešačenje

►9.15h - 15.30h
Na pešačenje započinjemo stazom kroz šumovite predele bogate četinarskom šumom. Izlazimo na čistine koje se odlikuju stablima kleke, gloga i bagrema. Iz nekog grma možda iskoči usamljeni srndać koji se tu kamuflirao. Odmaraćemo pored hranilišta za životinje gde su napravljene i kućice za lovočuvare. Posetićemo ornitološke stanice za praćenje seoba ptica. Sipaćemo vodu sa jednog od retkih izvora u Deliblatskoj Peščari. Osluškivaćemo tišinu kako to može samo u Peščari.

►15.30 - 17.00
Po završetku ture imaćemo fakulatativan ručak u restoranu SRC "Čardak"

►Oko 19h
Dolazak u Beograd


Cena: 1500 RSD

U cenu uračunato:
- Prevoz
- Usluge planinarskih vodiča
- Troškovi organizacije programa

U cenu nije uračunato:
- Individualni troškovi članova
- Redovna godišnja članarina "Srbija za mlade" od 500 rsd
- Ručak u SRC "Čardak" - cena obroka je 500 din. ( i on obuhvata: supu, glavno jelo, salatu i kolač)


NAČIN PLAĆANJA: Preko tekućeg računa po izdatim instrukcijama organizacije, 50% prilikom rezervacije, ostatak do 5 dana pred put.

Oprema
Planinarske cipele ili duboke cipale, slojevita garderoba, kabanica (u rezervi za slučaj prolazne kiše ili snega), kapa, minimum 2l vode, hrana za ceo dan do ručka. Po želji poneti slatkiše, grickalice, voće.

U slučaju loših vremenskih uslova, tura se odlaže.

➡Informacije i rezervacije na:
Tel: 011/3670937
Mob: 061/1627226
Viber: +381611627226
E-mail: srbijazamlade@gmail.com

Napomena: Dva dana pre putovanja kontaktirati organizatore za vreme i mesto polaska!

Srbija za mlade, Balkanska 18, lokal 99, radno vreme - radnim danima 10-18h.
Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana preputovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 16. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi itd) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje. Shodno zakonu o turizmu Republike Srbije, ovaj program nije pokriven garancijama osiguranja u slučaju insoventnosti i naknadi štete. Cilj ovog putovanja jeste promocija i razvoj omladinskog turizma Srbije kao i promocija aktivnog odmora kod mladih.


 Pitajte nas Newsletter prijava facebook Tweeter Google Plus Instagram Beograd Jugozapadna Srbija Jugoistočna Srbija Vojvodina Kosovo
preporucujemo
Humanitarna akcija tokom ture Proleće na Šar - planini 24-26. maja 2019.
Humanitarna akcija tokom ture Proleće na Šar - planini 24-26. maja 2019.

Kao što smo i najavili naše 12. putovanje na Šar - planinu imalo je i humanitarni karter. Ovoga puta sakupili smo 27800 RSD i ...

Kape i šalovi
Kape i šalovi
Već deset godina proizvodimo udobne, jedinstvene, mekane, tople kape i šalove od uvezenog prediva, sastava 100% merino vuna. Želja da obradujete sebe i sebi drage osobe neobičnim i kvalitetnim, unikatnim proizvodima izradjenih spojem i do 10 niti vrhuns
Belocrkvanska jezera
Belocrkvanska jezera
Bela Crkva se nalazi u Južnom Banatu, sto kilometara istočno od Beograda. Uz sam grad smeštena su i Belocrkvanska jezera: Glavno, Vračevgajsko, Šaransko, Šljunkara...koja predstavljaju jedinstvenu turističku ponudu u Vojvodini.

prijatelji sajta


Tara Planina
Facebook

Anketa

Kako ste čuli za nas?


Google+

          izrada web sajtova     Copyright 2017 - SRBIJA ZA MLADE                                                                                                                         Design By JPON Design Studio