Ako ste ljubitelj prirode, ako želite da obiđete i upoznate nova mesta, a ujedno biste želeli da obradujete svoju lepšu polovinu i odate joj pažnju i čast povodom nadolazećeg 8. Marta, zašto ne biste pošli na romantično putovanje u neki od predela divne zemlje čiji smo stanovnici?

04.03.2019.

3 predloga za romantično putovanje za 8. mart

Autorka: Marija Perić

Kaže se da su za lep, kvalitetan i ispunjavajući odnos između muškarca i žene ključni rituali i vreme provedeno zajedno. Vreme bez ometajućih faktora poput konstantnog upijanja zbivanja na društvenim mrežama. Vreme gde je fokus na momentu u kom su dvoje zajedno, u kom pričaju ili jednostavno svesno upijaju i osećaju trenutak, jedno drugo i okruženje.


Ako ste ljubitelj prirode, ako želite da obiđete i upoznate nova mesta, a ujedno biste želeli da obradujete svoju lepšu polovinu i odate joj pažnju i čast povodom nadolazećeg 8. Marta, zašto ne biste pošli na romantično putovanje u neki od predela divne zemlje čiji smo stanovnici?

Beg iz grada i priroda, makar na jedan dan, mogu biti više nego blagotvorni za fizičko, psihičko i emotivno stanje, a samim tim – i celokupno zdravlje osobe...

Naše udruženje se godinama trudi da, gotovo bez pauze, pažljivo i detaljno organizuje pešačke ture i izlete u neke od najlepših i često neotkrivenih dragulja Srbije.

Ako niste sigurno gde biste krenuli za 8. Mart, ovo bi bili naši predlozi za nezaboravno romantično putovanje.


Vojvođanska bajka - Subotica i Palić
Palić


Nezaboravno putovanje kroz idilične vojvođanske ravnice, vinograde i polja, bajkovit pejzaž Palića i Subotice, gde ćete moći da probate najbolja vina iz regiona, okruženi divnom arhitekturom ovog grada u severnoj Srbiji...

Jezero i naselje Palić se prostiru 8 kilometara istočno od Subotice. Nude nešto novo, neponovljivo i bogat program u bilo koje doba godine. Ovde se nalaze izuzetni objekti s početka 20. veka: Vodotoranj, Velika Terasa, Muzički paviljon, prelepi park čuven po miru i tišini, što Palić čini idealnim prostorom za odmor i opuštanje. Hoteli visoke kategorije, obnovljene i luksuzne vile, odlični restorani i kafići, sportski i rekreativni tereni, tri uređene plaže, termalni bazen, Zoološki vrt, biciklističke staze, pešačke staze, skup raznovrsnih događaja, dinamičan kulturni život i mogućnost zabave čine sveobuhvatnu ponudu Palića kao turističkog mesta.

Vinski dvor koji takođe posećujemo okružen je vinogradima i nudi širok izbor vina. Blizu vinarije nalazi se restoran u kom se mogu probati ukusi mađarske kuhinje.


Fruška Gora
Fruska Gora


Jedno od čuda Fruške gore, nastalo u napuštenom kamenolomu Srebro, sastavni je deo čuvenog nacionalnog parka. Tirkizno-zeleno vodeno prostranstvo, lekovitih svojstava od 1999. godine, kada je nastalo, mami posetioce svojom lepotom. Ova prelepa a kondiciono ne toliko zahtevna pešačka tura krunisana je kupanjem i opuštanjem u termalnom bazenu banje Vrdnik

Ovčarsko-kablarska klisura i Ovčar banja 

Jedna od najživopisnijih kllisura Srbije svojim prirodnim lepotama i spomeničkim vrednostima privlači pažnju vekovima.

Odlikuju je visoke i strme krečnjačke stene u kojima se vide otvori nekolicine pećina, uklješteni meandri koje pravi Zapadna Morava i jedinstvena flora i fauna. Najviši vrh Ovčara se nalazi 710m iznad reke, I to je ujedno i najveća dubina klisure u Srbiji.

Kablar

Predeo izvanredne pejzažne raznolikosti, atrakivnosti, jedinstvena i značajna kulturno-istorijska celina sa brojnim manastirima, memorijalnim i sakralnim objektima i obeležjima i na kraju relaksacija u Ovčar banji nestrpljivo vas očekuju.

Svim damama unapred čestitamo 8. Mart, Međunarodni dan žena!