Organizacija „Srbija za mlade“/“Serbia4Youth“, u periodu od 24. do 26. februara 2012. godine realizovala je prvi veliki projekat regionalnog okupljanja  studenata u Beogradu, pod nazivom „Belgrade4Youth“ ("Beograd za mlade").

11.04.2012.
Organizacija „Srbija za mlade / Serbia4Youth“, u periodu od 24. do 26. februara 2012. godine realizovala je prvi veliki projekat regionalnog okupljanja  studenata u Beogradu, pod nazivom „Belgrade4Youth“ ("Beograd za mlade").

Projekat “Belgrade4Youth” je obuhvatio četiri segmenta:

I Konferencijski-akademski:

U subotu, 25.februara,  od 13h na Beogradskom sajmu , u okviru Međunarodnog sajma turizma,  održana je  Belgrade4youth konferencija gde su učesnici izlagali na sledeće  teme:

  • "Mladi lideri u turizmu", Prof.dr Goran Petković, državni sekretar za turizam u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Republike Srbije
  • "Srbija kao neotkrivena destinacija" Gordana Plamenac, direktor Turističke organizacije Srbije,
  • "Fenomen Greeters-a", Dejan Veselinov, direktor Turističke organizacije Beograda i
  •  "Liderstvo i moticacija, ključni faktori uspeha u turizmu" , Mlan Ćulić,Centar za istraživanje i studije turizma, Novi Sad.

Na konferenciji je učestvovalo oko 250 studenata iz regiona koji su pokazali zainteresovanost da se istim povodom nađu u Beogradu i sledeće godine.

II Integrišući:

Upoznavanje i umrežavanje studenata iz regiona – studenti iz Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske, Crne Gore i Makedonije, su pozvani u Beograd sa ciljem formiranja mreže mladih akademaca , koji će dugoročno doprinositi pozitivnoj percepciji Srbije u regionu, kroz informisanje  o turističkoj ponudi Beograda i Srbije. Turistička organizacija Beograda  obezbedila je pet  vodiča koji su studente iz regiona upoznali sa znamenitostima Beograda, kao i turistički tramvaj u kome je organizovano interaktivno razgledanje grada.

III Festivalski - zabavni: Organizovan je Belgrade4youth fest, 24. februara u Studentskom kulturnom centru.

IV Humanitarni:

Studenti iz Slovenije donirali su siromašnoj deci Beograda toplu, zimsku garderobu, koju su  predali „Svratištu za decu“ u Krfskoj ulici u Beogradu.

Projekat su  podržali rektor Univerziteta u Beogradu Prof. dr Branko Kovačević, državni sekretar za turizam Prof dr. Goran Petković, Turistička organizacija Srbije, Turistička organizacija Beograda i Kancelarija za mlade grada Beograda.