BTC konferencija svake godine na Beogradskom sajmu turizma donosi nova znanja iz turizma, menadžmenta događaja, hotelijerstva, destinacijskog menadžmenta, marketinga i internet marketinga u turizmu. Ove godine spremite se da slušate sjajne priče mladih ljudi koji su se otisnuli u preduzetničke vode u turizmu i napravili značajne rezultate.

09.02.2017.

Tema  6. po redu Belgrade Tourism Conference – BTC 2017 konferencije bila je preduzetništvo u turizmu.

Ovom konferencijom, pružili smo podršku mladima sa ciljem pokretanja sopstvenog biznisa u turizmu. Predavači su bili mladi preduzetnici koji su pokrenuli svoje biznise i uspešno ih vode. „Keynote speaker“ BTC 2017. Konferencije bio je Rob Davidson, MICE Knowledge London, koji je takođe podelio svoju preduzetničku priču sa učesnicima.


Sa ciljem zapošljavanja mladih u turizmu, paralelno sa konferencijom u petak 24. februara mladi su imali priliku da ostave svoj CV izlagačima na sajmu. Isti dan, imali su i priliku da čuju mlade preduzetnike u turizmu širom Srbije koji su pokrenuli svoje poslove u hali 4 gde su se predstavljaju destinacije Srbije.

BTC 2017. konferencija je održana u subotu 25. februara od 10:00 – 15:00 časova u Svečanoj sali u Upravnoj zgradi Beogradskog sajma.

U nedelju 26. februara u 12:00 u hali 4 Beogradskog sajma, na štandu Turističke organizacije Beograda organizovan je koktel susret preduzetnika i mladih studenata koji žele da pokrenu posao u turizmu.

Verujemo da će ovogodišnja 6. po redu BTC 2017. konferencija ostaviti dugotrajan trag na razvoj turizma Srbije, doprineti povećanju zaposlenost u turizmu i potstaći mlade na pokretanje sopstvenog biznisa u turizmu. Program BTC konferencije usmeren je na osnaživanje mladih i otpočinjanje preduzetničkih poduhvata u turizmu. Ciljna grupa su mladi, studenti i diplomirani kojima se pružaju mnoge perspektive.

Problemi s kojima se susreću mladi vezuju se za čekanje perspektive, čekanje posla i čekanje na priliku. BTC konferencije ima za cilj da osnaži mlade, da ne čekaju, već kreiraju posao, udruže se i stvore perspektivu.

Konferencija BTC se odžala 6. put i do sada je preko 1.200 učesnika učestvovalo u konferenciji. BTC konferencija je postala deo turističke ponude beograda, edukativni turistički proizvod koji doprinosi razvoju kongresnog turizma Beograda. Razvojem preduzetništva u turizmu, rešavaju se mnogi problemi, povećava zaposlenost, povećava turistička potrošnja, poboljšava usluga u destinaciji, kreira bolji imidž destinacije i povećava BDP.

Ovogodišnja konferencija - Belgrade Tourism Conference, ostvarila je izuzetne rezultate sa preko 200 učesnika konferencije.

Tranfer znanja, ideja, inspiracije, umrežavanje i povezivanje i kao krajnji cilj razvoj postojećih preduzetničkih i nastanak novih poduhvata mladih u Beogradu, na polju turizma i pružanja usluga turistima saoo su neki od rezultata uspešne 6. Po redu konferencije. Tim koji organizuje konferenciju sastavljen je od diplomiranih ekonomista, smera turizam i hotelijerstvo, koji su već 7 godina u turističkoj industriji Srbije i Beograd sa organizovanih desetina konferencija, seminara i treninga u zemlji i sa učešćem na preko 100 edukativnih događaja u zemlji i svetu (ITB Berlin, IMEX Frankfurt, Eventex Dublin...).

Nakon realizacije BTC konferencije, organizator Srbija za mlade, ostao je dostupan svim mladim preduzetnicima koji reše da se upuste u realizaciju svoje preduzetničke ideje u polju turizma. Mnogi od učesnika konferencije su se upustili u svoje preduzetničke poduhvate i krenuli putem ostvarivanja svojih preduzetničkih ideja.

Konferencija je realizovana uz podršku Beogradskog sajma turizma i grada Beograda.