Sjajne vesti su da je, posle mnogo godina pauze, lokalna samouprava uspela da izdejstvuje ponovno aktiviranje ski sezona!


18.02.2023.
Goč je planina koja pripada severnokopaoničkoj grupi planina u Srbiji. Nalazi se na oko 200km južno od Beograda. Pristupačan je sa raznih strana, ali glavni putevi vode od Kraljeva i Vrnjačke banje.
Goč je za stanovnike okolnih opština simbol za porodične izlete i boravke u prirodi, ekskurzije i rekreativne nastave za đake. Pored poznatog hotela „Piramida“ i „Dobre vode“, gde mališani sa porodicama ili nastavnicima budu smešteni, Goč je nekada bio poznat po skijanju za decu i početnike. Mnogi su upravo na ovoj planini, sa najvišim vrhom 1124m, prvi put stali na skije u najmlađim godinama.
Međutim, vremenom je utihnula popularnost ski centra, jer nije bilo više uslova za skijanje na Goču.
Sjajne vesti su da je, posle mnogo godina pauze, lokalna samouprava uspela da izdejstvuje ponovno aktiviranje ski sezona. Montiran je novi ski-lift, u toku je rekonstrukcija puta od Kraljeva, za što lakši
prilaz planini, a u planu je i postavljanje žičare.
Ono što je dodatna čar Goča je što nema uobičajenih gužvi, i polaznici uz svoje instruktore mogu kroz par dana vrlo lako naučiti osnove skijanja. Pored toga cene su veoma pristupačne – dnevni ski pas iznosi 800 dinara za odrasle i 700 dinara za decu. Noćnja vožnja košta 1000 dinara.
Pored staza za decu i početnike, Goč čak poseduje i jednu stazu za rekreativce, pa je onda sasvim jasno zašto ova planina nosi epitet „porodičnog raja“. Dok mladi uče svoje prve korake, i roditelji mogu ugrabiti po neki spust!

Piše: A.Vukomanović