Vikend 23-25.06, kao 01-03.09. planiramo da istražimo tri dragulja ovog parka - Trnovačko jezero, Zelengoru i Perućicu. Pripremite se za neverovatna iskustva u ovoj oazi netaknute prirode!


12.06.2023.
Nacionalni park Sutjeska predstavlja jedan od najupečatljivijih destinacija za ljubitelje prirode na Balkanu. Ovaj park, smešten u Bosni i Hercegovini, krije neke od najlepših prirodnih čuda koje Balkan može da ponudi!

Pročitajte detaljnije gde vas vodimo i šta vas čeka...

Zelengora: Prvog dana naše avanture očekuje nas uspon na vrh Bregoč, i obilazak Orlovačkog jezera. Sam vrh Bregoč prestavlja najviši vrh Zelengore, i kao takav, sa njega se pruža nestvaran pogled na celu Zelengoru.



Planina Zelengora, deo Nacionalnog parka Sutjeska, pruža nezaboravno iskustvo za sve avanturiste. Sa svojim jezerima, šumama i prostranim pašnjacima, Zelengora je raj za pešačenje i istraživanje. Osim toga, Zelengora je dom za raznovrsne biljne i životinjske vrste, pružajući vam priliku da se približite netaknutoj prirodi i doživite njenu lepotu iz prve ruke.

Trnovačko jezero: U subotu nas očekuje uspon na Trnovački Durmitor preko Trnovačkog jezera. Sa Trnovačkog Durmitora se pruža najlepši pogled na Trnovačko jezero, ali i na nestvarni Maglić, koji je i najviši vrh republike Srpske.

Trnovačko jezero je skriveni biser Nacionalnog parka Sutjeska. Ovo jezero, smešteno na visini od oko 1500 metara, oduzima dah svojom kristalno plavom vodom i okruženjem planinskih vrhova. Za ljubitelje planinarenja, Trnovačko jezero predstavlja izazov i nagradu. Tokom pešačenja do jezera, uživaćete u spektakularnim pogledima na okolne planine i doline. A kada stignete do jezera, možete se okupati u njegovoj hladnoj vodi ili jednostavno uživati u miru i tišini ovog skrivenog kutka prirode.

Perućica: Poslednjeg dana, kao šlag na tortu, obilazimo jedinstvenu Perućicu!

Kada je u pitanju prašuma, Nacionalni park Sutjeska ponosno može da se pohvali Perućicom - jednom od najvećih i najstarijih prašuma u Evropi. Ova šuma, koja je proglašena svetskom prirodnom baštinom od strane UNESCO-a, je dom za impresivno drveće koje datira hiljadama godina unazad. Šetnja kroz Perućicu pruža jedinstveno iskustvo, gde ćete biti okruženi veličanstvenim drvećem.

Sve ove prirodne lepote imamo priliku da zajedno, u sjajnoj energiji i društvu, istražimo i uživamo!

Šta čekate? Prijave ovde!

Piše: A.Vukomanović