Otkrivanje fantastičnih staroplaninskih vodopada, druženje, koncerti, takmičenje, projekat “Topodolska razglednica”, promocija knjige, film – toliko dešavanja na jednom mestu!

17.08.2023.

Dragi naši,

Imamo neverovatne vesti za sve vas – evo još jednog festivala na Staroj planini, i to u Toplom Dolu!

Za sve one koji su se premišljali ili nisu uspeli da budu deo Waterfall festa, predstavljamo vam Festival slobodnih reka na Staroj planini - Topli Do, jedan od sjajnih događaja na ovoj planini - koji će vas odvesti u srce prirode, kulture i ekološkog aktivizma.

Zašto obavezno treba da pođete ovog puta?

Ako volite avanturu, ekologiju i kulturu, ovo je mesto gde ćete se osećati kao kod kuće!

Ovo je prilika da naučite o bogatoj istoriji Toplog Dola i Stare planine kroz projekt "Toplodolska razglednica". Pridružite se promociji knjige "Kozji ustanak" i prisustvujte etno filmu "Do Dole", koji će vas odvesti u svet lokalnog života. Ali to nije sve! Imate priliku da učestvujete u takmičenju za najlepši video i fotografiju sa srpskih reka i planina za 2023. godinu.

Aktivnosti i doživljaji?

Vaši dani će biti ispunjeni raznolikim aktivnostima, uz naravno odlično druženje. Uživaćete u planinarenju do prelepih toplodolskih vodopada, spuštanju niz prirodni tobogan u Kovanicama Dolu i osveženju u kristalno čistim rekama. Tokom večeri, imaćete priliku da uživate u muzici talentovanih izvođača, uključujući umetnika na duvačkim instrumentima Dušana Antića i pop-rok bend KUD Mramorak.

Značaj i Bogatstvo Festivala:

Ovaj festival nije samo zabava - on je glas za zaštitu prirode. Festival slobodnih reka na Staroj planini ističe važnost očuvanja prirode, reka i ekosistema..

Za aktivan, edukativan i pre svega zanimljiv i jednstven događaj prijavite se ovde; ovaj put iskoristite priliku da doživite i vi duh Stare planine na poseban način!


Piše: A.Vukomanović