Da li ste imali priliku da posetite Juijske Alpe do sada?

Ukoliko niste ili imate želju da to putovanje ponovite, ispred Vas je detaljniji opis šta vas očekuje tamo sa nama!


23.08.2023.

Prvi korak na ovom putovanju je upoznavanje s Nacionalnim parkom Triglav, biserom Julijskih planina. Ovaj park prostire se na 880 kvadratnih kilometara, pružajući vam priliku da istražite svašta ponešto- od planinskih šuma do alpskih livada i kristalno čistih reka.

Uspon na Debelu Peč, predivan planinski vrh u Nacionalnom parku Triglav, je prava avantura za sve planinare. Iako ne spada među najviše vrhove, uspon na Debelu Pač donosi svakakva uzbuđenja i spektakularne poglede. Prateći markirane staze, penjaćete se kroz prostrane pašnjake i šume, i na svakom koraku uživati u prirodnim prostranstvima, koja vas okružuju.

S vrha Debela Peč otvoriće vam se neverovatni vidikovci na okolne vrhove, doline i kristalno čista jezera, čime će se isplatiti svaka kapljica znoja!

Kroz planinske staze Nacionalnog parka Triglav, stići ćete i do zapanjujućih Triglavskih jezera. Njihova promenjiva boja i prirodno okruženje stvaraju prizor kao iz bajke. Svako jezero ima svoju priču i posebnost!

No, putovanje nije potpuno bez posete čarobnom Bledskom jezeru. S crkvicom u sredini, Bledsko jezero izaziva osećaje romantične lepote i čiste harmonije s prirodom.

U suštini, Nacionalni park Triglav je dragulj prirodne lepote i kulturnog nasleeđa, koji igra ključnu ulogu u očuvanju prirode i identiteta Slovenije. To je mesto gde priroda i kultura idu ruku pod ruku, stvarajući jedinstveno iskustvo koje se ne zaboravlja.