Planinarimo opet u ovim fantastičnim predelima od 22. do 24. septembra!

13.09.2023.

Karpati, jedan od najvažnijih planinskih lanaca u Evropi, nude spektakularne planinarske avanture i netaknutu prirodu. Ako ste iz Beograda ili okoline i tražite brz i jednostavan beg od gradske vreve, ali direktno u divljinu i spektakularne vrhove, planina Carku (Ţarcu) može biti vaša najbliža planina sa vrhom preko 2000 metara nadmorske visine.

Ova planina, visoka 2190 metara, pruža izazovne staze i spektakularne pejzaže na samo 270 kilometara od Beograda!

Zapad srednjih Karpata predstavlja jedno od najvećih evropskih jezgara divljine. Ova regija, smeštena u zapadnom delu Rumunije, očarava svojom prirodnom lepotom i bogatstvom divljeg sveta. Ono što je posebno fascinantno je da se ovaj deo Karpata smatra zaštićenim područjem unutar mreže Natura 2000, koja ima za cilj očuvanje biodiverziteta u Evropi.

Planinarimo opet u ovim fantastičnim predelima od 22. do 24. septembra!

Tura obuhvata uspone na Tarku i Muntele Mic.

  • Uspon na Tarku (2190 mnv): Tarku je planina sa bogatom šumom i zelenim pejzažem. Sa dužinom staze od 20 kilometara i ukupnim savladanim usponom od 1104 metara, očekuje vas izazovna avantura koja će testirati vašu kondiciju. Osim spektakularnih pejzaža, ovaj uspon traje oko 8 sati.
  • Uspon na Muntele Mic (1807 mnv): Planina Muntele Mic (Mala planina) pruža nešto lakši uspon, savladavajući ukupno 630 metara uspona tokom 4 sata pešačenja. Ovaj vrh nudi raznolik pejzaž i impresivne poglede.

Ono što je najbitnije je da svi hrabri I željni avanture mogu krenuti! Potrebno je naravno da ste fizički spremni, ali ova tura je sasvim bezbedna za sve,   bez ikakvih eksponiranih (odsečenih) ili opasnih deonica na stazi!

Odvažite se i istražite sa nama divlje Karpate, već ovog septembra!