Vodimo vas baš u srce Crne Gore, gde ćete osetiti čari i lepotu planina Komovi i Biogradska gora!
Ova tura nudi spektakularne pejzaže, bogatu floru i faunu, kao i avanturu koju nećete zaboraviti...


19.07.2023.

Naziv planine Komovi, koja se nalazi u Crnoj Gori, potiče od reči "koma" što u crnogorskom jeziku označava golu, ogolelu, stenovitu i strmoglavu planinsku uzvišicu.

Planina Komovi svakako zadovoljava ove karakteristike, budući da je poznata po strmim vrhovima, stenovitim liticama i impresivnim grebenima.
Spremite se za izazov,osvajanje i beskrajno uživanje u prirodi!

Dan 1: Otkrijte čuda Komova - Kružna tura

Započinjemo našu avanturu na planini Komovi, koja je među najlepšim planinskim masivima u Crnoj Gori. Spremite se za nezaboravan doživljaj koji će vam oduzeti dah!

Nakon što stignemo na početnu tačku, krenućemo na našu kružnu stazu koja će nas voditi kroz raznovrsne pejzaže i predivnu prirodu. Prvobitno će nas okruživati šumoviti predeli, a kako se budemo penjali, otkrićemo beskrajne alpske pašnjake i cvetne livade.
Kružna tura oko Komova je najlepši ali i najlakši način da se dobro upoznate sa sva tri moćna Koma i uživate u pogledima ka planinama susedne Albanije, ali i brojnim drugim crnogorskim planinama.

Planina Komovi je pravi raj za sve ljubitelje prirode i planinarenja, a osetićete se kao da ste na vrhu sveta dok gledate na doline i vrhove oko sebe.


Nakon što završimo našu planinu avanturu, vratit ćemo se do našeg etno domaćinstva "Štavna", gde ćemo provesti noć.

Dan 2: Biogradska gora i očaravajuće Biogradsko jezero

Nakon odmora i punjenja baterija, naša sledeća destinacija je Nacionalni park Biogradska gora. Ovo magično mesto pruža savršen spoj netaknute prirode i jedinstvenih ekosistema.

Prvo je planirana pešačka tura, koja će nas provesti kroz šumu koja je starija od mnogih civilizacija. Osećaćete se kao da ste zakoračili u bajku, okruženi visokim stablima i zelenim lišćem koje stvara prirodni svod iznad vas.

Nakon nekog vremena, staza će nas dovesti do Biogradskog jezera.


Ova oaza mira okružena je planinskim vrhovima i predstavlja pravo čudo prirode. Imate priliku da se opustite uz jezero, napravite fotografije za uspomenu i uživate u harmoniji koju vam priroda nudi.


Pozivamo vas da doživite sve ove prirodne lepote sa nama! Prijavite se ovde!

P
iše:Anđela Vukomanović