Ovu akciju organizujemo pred otvaranje još jedne sezone na Uvcu i sa željom da najlepšu destinaciju u Srbiji učinimo čistom i spremnijom za predstojeću sezonu.

16.05.2020.

Već treću godinu za redom u saradnji sa Specijalnim rezervatom prirode Uvac, TO Zlatar i TO Sjenica organizujemo ekološku akciju čiščenja uvačkih jezera i obala. Pridruži nam se i ti na narednoj trodnevnoj akciji!

PROGRAM:

PRVI DAN:
Polazak iz Beograda u 17.30h. Dolazak u Sjenicu oko 23.30h. Noćenje.

DRUGI DAN:
Doručak. Dolazak na Uvačko jezero i čišćenja obale od Ušća Vape u Uvac do kampa Markova ravan (ili na drugom mestu po savetu rendžera rezervata). Ručak u prirodi. U popodnevnim satima odlazimo na pešaku turu gde ćemo imati priliku da vidimo neke od meandara Uvca (jedan meandar). Povratak u Sjenicu, smeštaj, slobodno vreme za druženje uz muziku, noćenje.

TREĆI DAN:
Nakon doručka odlazak do Radoinjskog jezera, akcija čišćenja obale, gde ima smeća. Užina u prirodi. U popodnevnim satima povratak nazad za Beograd. Dolazak u Beograd u večernjim satima.


SMEŠTAJ: Apartmani Vanila Sjenica

CENA UČEŠĆA: 1500 din.

UČESNICIMA JE OBEZBEĐENO:

  • prevoz autobusom turističke kategorije po programu
  • dva noćenja u vili Vanila Sjenica u 1/2, 1/3 i 1/4 sobama, opremljenim TV uređajima i kablovskom televizijom, besplatnim internetom
  • užina tokom akcije u prirodi
  • doručak u nedelju
  • prevoz čamcima gde bude potrebno, rukavice, džakove

Učesnici sami obezbeđuju ostalu hranu i piće tokom akcije.

Odeću i obuću prilagoditi vremenskim uslovima. Sa sobom obavezno poneti dovoljno vode i hranu za prvi dan, kačket ili šešir i kremu za zaštitu od sunca, udobniju obuću.

*Organizator zadržava pravo da usled nepovoljnih vremenskih prilika odloži ovu akciju.