Projekat “Mladi u turističkoj industriji" stvoren je sa ciljem promocije zapošljavanja, samozapošljavljanja  i promocije preduzetništva mladih u sektoru turizma.

Sprovode ga  udruženje "Srbija za mlade" i opština Negotin, finansira ga Evropska unija, a deo je globalnog projekta “Podrška Evropske unije aktivnom uključivanju mladih".

12.06.2020.
Projekat se realizuje u sledećih 9 opština i gradova u Srbiji: Negotin, Bajina Bašta, Nova Varoš, Raška, Savski venac (Beograd), grad Niš, grad Sombor, grad Čačak, Bač.

Dva najvažnija dela projekta su info dani i treninzi.

Radi uspešne realizacije programa tokom pomenutih treninga biće angažovani eksperti i uspešni preduzetnici u turizmu iz različitih oblasti koji će mladima preneti svoje iskustvo, znanje i veštine. Predavači na zakazanim treninzima su: Vladimir Đumić (Just go), Branko Krasojević (Savetnik u turizmu), Jasmina Beljan-Iskrin (TO Sremski Karlovci), Olgica Miljkovic (TOS), Goran Petković (Ekonomski fakultet), Snežana Štetić (UTVS), Jovan Kocmanović (Peristeron), Veljko Kovačevič (Preduzetnik), Darko Gavrilović (Direktor turističke agencije "Talas travel".

Aktivnosti se sprovode u saradnji sa fakultetima, Nacionalnom službom za zapošljavanje, lokalnim opština, lokalnim centrima za socijalni rad i kancelarijama za mlade.

Na trenizima će se raditi dve obuke sa po četiri modula:

 1) Treninzi o preduzetništvu

Modul 1- Mogućnosti za preduzetništvo u sektoru turizma

Modul 2- Uočavanje najboljih preduzetničkih ideja za osnivanje malog omladinskog biznisa u sektoru turizma

Modul 3- Priprema biznis plana za budući omladiski biznis u sektoru turizma

Modul 4- Marketing u sektoru turizma


2) Treninzi o usvajanju praktičnih znanja i veština za rad u industriji turizma

Modul 1- Vrste poslova u sektoru turizma i opisi posla

Modul 2- Opšti principi rada u sektoru turizma

Modul 3- Specifične dužnosti i obaveze zaposlenih u sektoru turizma

Modul 4- Specifični primeri gostoprimstva u sektoru turizma


Naša misija je obezbeđivanje preduslova za zapošljavanje i samozapošljavanje mladih u sektoru turizma. Podizanje svesti poslodavaca u turističkoj industriji o zapošljavanju pripadnika ugroženih grupa, kako bi se smanjio nivo nezaposlenosti. Cilj je mladima pružiti šansu da u svojoj zemlji nauče sve što im je potrebno za uspešno pokretanje i vođenje održivog projekta iz oblasti turizma. Nakon realizacije projekta želimo da na tržištu Srbije posluje najmanje 10 novih preduzeća i da njihovo poslovanje bude održivo u budućnosti.

Popunjavanjem upitnika ispod možete se prijaviti na treninge u Bajinoj Bašti koji će se održati 23-24. jun 2020. u Kancelariji za mlade u terminu od 17h do 20h. Učešće na treninzima je besplatno, obezbeđeni su radni materijali, hrana i osveženje.

Takođe na kraju treninga za sve učesnike koji su bili redovni na trenizima spremili smo kviz "Koliko poznaješ Srbiju", a za pobednike smo spremili brojne nagrade.

Posle završetka treninga svi zainteresovani za letnju  praksu u hotelima i restoranima, koja će biti organizovana u okviru projekta, mogu da se prijave nakon završetka treninga.

*Broj mesta je ograničen. Preporuka je da se nose maske.

Prijave putem linka OVDE