Ukoliko ste i vi željni snega i skijanja iskoristite ove sjajne vremenske prilike i slobodne dane, pa pođimo da zajedno doživimo sve čari zime 2023. 


05.02.2023.
Kako smo novogodišnje praznike dočekali na planinama obasjani suncem i u kratkim rukavima, nije bilo velikih naznaka da ćemo ove godine uživati u zimskim čarolijama. Sva planirana skijanja za Novu godinu bila su otkazana i zamenjena posetama i raznim drugim aktivnostima na planinama Srbije. Planinski centri su otvorili biciklističke staze, staze za pešačenje i druge sadržaje, za turiste koji su se svakako odlučivali za prolećnu varijantu zimovanja na planinama. Zahvaljujući tome, prema podacima Turističke organizacije Srbije, nedostatak snega nije mnogo uticao na posećenost planina u zimskim mesecima.
Međutim, stvari su se vrlo brzo promenile. Sneg nas je, ipak, sve iznenadio krajem januara, neke pozitivno, neke negativno. Svakako da su se skijaši i ljubitelji planinskih zimskih sportova veoma obradovali, jer će konačno uživati u blagodаtima pomenutih sportova.
Odlične vesti za februar mesec su da je sneg na omiljenim skijalištima Srbije dostigao itekako pogodne visine!
Deo našeg tima je pre par dana bio u poseti Staroj planini i kako nam prenose sneg je najviše napadao baš tamo. Odmah iza Stare planine su i Kopaonik, Zlatibor, Šar planina, Zlatar, što samo znači dugoočekivano aktiviranje ski sezone.
Imate još vremena da se prijavite i ugrabite svoje mesto na Sretenjskim skijaškim turama. Na vama je da odaberete svoju destinaciju - Stara planina, Zlatibor, Zlatar ili Šar planina.

Ekipa Srbija za mlade vas čeka!

Piše: Anđela Vukomanović