Poseban doživljaj planinarenja je upravo noću! 
Svi oni koji su već bili, sigurno će vam reći da je čarobno!
A za vas koji i dalje niste bili, tu je ovaj tekst da vam malo približimo posebnost ovakvog putovanja.

14.06.2023.

Noćni usponi na planinu su posebni doživljaji iz nekoliko razloga:


Mistična atmosfera: Noću, planina ima posebnu atmosferu koja je tajanstvena, tiha i mistična. Mesečina ili sjaj zvijezda stvaraju predivnu svetlost dok se penjete prema vrhu. Ova tišina i mir stvaraju posebnu vezu s prirodom.

Pogled na zvezde: Noćni usponi pružaju priliku za promatranje neba prepunog zvezda. Možete li zamisliti kako je bili tako blizu zvezdama i jasnije ih videti na visini? Daleko od gradova, vidljivost zvezda je često izvanredna. 

Izazov i avantura: Noćni usponi zahtevaju dodatan napor i fizičku izdržljivost. Penjanje planinom u mraku dodaje dodatni osećaj izazova i uzbuđenja. Osećaj pobede i zadovoljstva koji sledi nakon uspešnog noćnog uspona može biti još izraženiji od dnevnog uspona!

Osećaj posebnosti: Noćni usponi često su manje uobičajeni od dnevnih planinarenja, što znači da se možete osećati posebno. To dodatno pojačava osjećaj povezanosti s prirodom i samim sobom.

Predivni zalasci i izlasci sunca: Kako planiramo da krenemo u noć i dočekamo izlazak sunca na vrhu, imaćete privilegiju da svedočite prekrasnim zalascima i izlascima sunca. Boje na nebu, sjaj sunca koje obasjava vrh planine i menja krajolik oko vas definitivno će biti slika koju nećete zaboraviti brzo!

Noćni usponi na planinu nude jedinstvenu priliku za iskustvo prirode na drugačiji način. Oni vas izvlače iz uobičajene rutine i pružaju posebno i nezaboravno iskustvo!


Pridružite nam se na nekom od noćnih uspona tokom leta:


  1. Noćni uspon - RTANJ | 24.6.

  2. MOON FEST 2023 Stara planina | Uspon na Midžor u noći punog meseca | 1-2.7.

  3. Noćni uspon - KABLAR | Svitanje na meandrima Zapadne Morave | 15/16. jul

  4. Noćni uspon - POVLEN | 29/30. jul

  5. Noćni uspon na Midžor | STARA PLANINA | 26/27.8. 


Odlučite se za neki, i upustite se u nezaboravnu avanturu planinarenja noću!

Piše: Anđela Vukomanović