Proslava Nove godine na ovoj vrlo poznatoj planini, sa nama je ipak drugačija! 

31.01.2023.
Naši turisti su bili smešteni u zanimljivom i šarmantnom seoskom ambijentu, na oko 15km od samog centra Zlatibora. Naziv ovog sela je Rožanstvo – poznato po mnogim legendama i zanimljivim pričama.
Naš vodič Milan i njegova nasmejana i vedra supruga, koja je bila pomoćni vodič, dali su sve od sebe da čitav program bude ispunjen i zanimljiv, sa akcentom na duh zajedništva, koji su se trudili da razviju sa grupom ovih par dana. Bilo je poteškoća sa samim programom, jer skijanje nije bilo moguće, ali kako Zlatibor pruža bogatstvo motiva i aktivnosti, uz dobru organizaciju i dogovor sa putnicima, sve je rezultiralo jednom sjajnim i ispunjenim putovanjem.



Išlo se i do centra Zlatibora, zatim popularnom gondolom do vrha Tornika (1496m), i treći dan, iako nije bilo po planu i programu, grupa se uputila na izlet do Gostiljskog vodopada i banje Vape. Četvrti dan putnici su proveli u obilasku Stopića pećine i etno sela Sirogojno.

Ono što je vodič Milan takođe istakao je i poseta gorepomenutog zanimljivog lokaliteta. U pitanju je banja Vapa ili kako on kaže „čardak ni na nebu ni na zemlji“. Poznata je i pod nazivom Tošina banja. Iako je objekat zapušten, privlači pažnju turista zbog neobičnog izgleda.



Pored izleta iznenađenja trećeg dana, gosti su već drugog dana imali i šetnju iznenađenja do vrha Čuker. Spontano nakon dolaska do čuvenog spomenika na Šumatnom brdu, jedna grupica entuzijasta i avanturista su zajedno sa vodičem, zaneseni lepotama prostranstava, ovu stazu su produžili za još jedno 7km do fantastičnog vrha Čuker od 1359m. Ispostavilo se da je ovo bila odlična odluka jer su imali priliku da udahnu pravi čist planinski vazduh – po kom je između ostalog Zlatibor i poznat.
Ostatak ekipe je pak uživao u novogodišnjim čarolijama na Kraljevom trgu i u okolini. Upravo na Kraljevom trgu dve večeri zaredom, od kojih je jedna bila i novogodišnja, pevalo se i igralo na mnogobrojnim koncertima. Nastupe su imali Lexintgon bend, Beogradski sindikat, Danica Crnogorčević itd.


Svi iz grupe su često komentarisali da se osećaju kao da svi već odnegde ranije poznaju, što je divno jer u dobroj energiji sve lakše!

Kako su se putnici slagali i lako dogovarali, tako je i nastala ideja o takmičenjima na uređenim sportskim terenima u blizini smeštaja. Nastala je prava huka, navijanje, podele u timove za košarku i ostale sportove. Putnici su se ludo zabavili, a nastale su i neke simpatije i prijateljstva.



Pitali smo i putnika Nemanju da nam prenese iz prve ruke svoje utiske sa ovog putovanja.
Nemanja kaže da je celokupni utisak pozitivan i da je sama organizacija bila odlična.

Najlepši doživljaj: Uspon na vrh Čuker Prelepi prizori i predeli i zaista pravi izazov popeti se, ali kako se kaže među planinarima i ljubiteljima prirode – što je teži uspon, to veće i lepše iznenađenje na vrhu!

Najjači utisak: Ono što je Nemanja posebno istakao je taj predivan čist vazduh koji struji kroz telo, što nas i ne čudi jer se Zlatibor smatra i vazdušnom banjom, zbog svežeg i čistog vazduha koje poseduje.

Nemanja, kao i njegova devojka Sanja, nam prenose i pohvale za vodiča Milana koji je uvek imao zanimljive priče , pozitivan i harizmatičan, uvek otvoren za pitanja i sugestije. Milan je i jedan od razloga zašto je izabrao baš Zlatibor kao svoju destinaciju za novogodišnje dane.

Nemanja i Sanja su naši stalni putnici i iz tog razloga cenimo njihovo mišljenje i radujemo se narednom druženju!

Ukoliko vam se dopala ova naša novogodišnja avantura, možete već sada iskoristiti priliku i na vreme rezervisati doček 2024. na Zlatiboru, ili da već ovog februara krenete sa nama u Sretenjsku skijašku avanturu na Zlatibor !

Autor: A.Vukomanović