"Veseli spust" na Ibru postao je prepoznatljiv kao jedna od glavnih atrakcija u Kraljevu i okolini, i stekao je reputaciju kao nezaobilazna avantura svakog leta!


12.07.2023.

"Veseli spust" na Ibru ima svoju bogatu istoriju kao omiljena letnja aktivnost avanturista i zaljubljenika u prirodu. Svake godine, stotine ljudi dolazi da bi osetili tu radost i veselje koje nosi ova avantura niz reku Ibar.

Kao što i sam naziv kaže – uvek bude veselo! Veselo, zabavno, puno smeha i druženja!

Reka Ibar je jedna od najpoznatijih reka na Balkanu, poznata po svojoj lepoti i divljoj prirodi. Izvire u Crnoj Gori, protiče kroz centralnu Srbiju i uliva se u reku Zapadnu Moravu. Ibar je često odredište ljubitelja prirode i avanturista zbog svojih spektakularnih kanjona i idealnih uslova za rafting.

Trasa raftinga Ibrom pruža nezaboravno iskustvo prolaska kroz prekrasne pejzaže i uzbudljive brzake. Rafting je organizovan na deonicama dužine oko 25 kilometara, koje kombinuju mirnije delove pogodne za opuštanje i uživanje u prirodi s adrenalinskim brzacima, koji će vas izazvati i oživeti vašu avanturističku stranu.

Početak avanture obično je kod utvrđenog grada iznad reke Ibar -Magliča, gde će vas naši stručni vodiči upoznati sa osnovnim tehnikama raftinga, pravilima sigurnosti i opremom. Zatim ćete se ukrcati u gumeni čamac i krenuti nizvodno.

Dok se spuštate uživaćete u netaknutoj prirodi, strmim liticama i bujnim šumama koje okružuju reku. Brzaci na Ibru pružaju priliku za uzbuđenje i adrenalin, kakav sigurno očekujete!

Tokom vožnje imaćete priliku za kratke pauze na obalama reke, gde se možete opustiti, okrepiti i diviti se lepoti okoline.

Nakon okončanja vožnje, organizovan je ručak u Mataruškoj banji uz obalu reke, gde ćete odmoriti, opustiti se i uživati u ukusnoj hrani dok razgovarate sa lokalcima i delite utiske sa Ibra!

Trasa raftinga Ibrom je savršena kombinacija prirodnih lepota, uzbuđenja i timskog duha. Bez obzira jeste li iskusni raftingaš ili tek početnik, ova avantura pruža ponešto za svakoga!

Ostalo je još malo mesta - prijavite se ovde!